– Teatterilla elokuva katsotaan vasta ensi-illan jälkeen –
Kekkonen on pop ja tunkee tykömme nyt televisiosta ja teatterista. Tulevana perjantaina 4.12.2015 kello 20.05 nähdään MTV3-kanavalla Marja Pyykön elokuva Kekkonen tulee. Pia Pesosen tekstiin pohjautuvan esityksen voi nähdä myös teatterikantaesityksenä Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 13. helmikuuta 2016 kello 19.

Joensuussa nähtävä versio on uusi ohjaaja Perttu Leinosen ja esitysdramaturgi Timo Heinosen sovitus Pesosen tekstin maisemasta. Heinonen ja Leinonen eivät elokuvaa ole nähneet eivätkä sitä katso ennen ensi-iltaa.
”Joensuulaiset pääsevät katsomaan varmasti kaksi hyvin erilaista teosta samasta tekstistä. Veikkaan, että elokuvaversiossa ei ole juurikaan puhuvia poroja. Katson sen mielenkiinnolla, mutta vasta oman ensi-iltamme jälkeen”, nauraa ohjaaja Perttu Leinonen.
”Maalaamme näyttämölle arktista hysteriaa lavealla pensselillä ja Lapin lisällä. Tuloksena on humaani ja absurdi, kansanmukainen komedia, joka ei juuri ota kantaa politiikkaan”, kertoo esitysdramaturgi Timo Heinonen.
Kansankomedia Kekkonen tulee? jatkaa Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 21.5.2015 saakka.
Lue lisää
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/kekkonen-tulee