Joensuun kaupunginteatterin pienen näyttämön tuotannot vetivät syksyllä 2018 hyvin väkeä. Syyskaudella suosituin näytelmä oli Stalinin lehmät. Sen käyttöaste oli liki sata niin kotinäyttämöllä kuin kiertueilla. Myös Viirun ja Pesosen joulu oli aivan muutamaa paikkaa vailla täynnä koko esityskautensa ajan. Samaten pienen näyttämön yhteistuotanto Voimatarina veti hyvin väkeä käyttöasteen ollessa 95 %. Samaan tulokseen ylsi myös Yksin sateessa – festivaalin nykytanssiteos 10tytöt.
Kokonaiskatsojamäärä vuonna 2018 oli liki 21.000 katsojaa ja lipputulot noin 330.000 euroa. Vastaavat luvut vuonna 2017 olivat vajaat 18.000 katsojaa ja 301.000 euroa.
Syyskaudella suuren näyttämön tuotannoista sekä Rouva Stroganova että Iivana Julma – takaisin tulevaisuuteen jäivät odotetuista katsojaluvuista. Rouva Stroganovan täyttöaste kipusi kuitenkin yli 50 %. Suuren näyttämön vierailuesitykset Lasilliset Juicea, Miehen käyttöopas ja Avomielinen Anneli olivat lähes loppuunmyytyjä.
Lisäksi yksinomaan kiertueella nähdyt Piilossa-tuotanto ja yleisötyöesitys Satupuoltuntinen olivat todella vetovoimaisia keräten täysiä saleja eri puolille maakuntaa. Kokonaisuudessaan yleisötyön puitteissa tavoitettiin reilusti yli 3000 katsojaa ja kuulijaa.
Teatterinjohtaja Iiristiina Varilo suuntaa nyt katseensa kevääseen 2019:
Vuoden 2018 kokonaissaldo on hyvä. Saavutimme yleisön luottamuksen lisäksi sekä katsoja- että lipputulotavoitteet.
– Edessä on mielenkiintoinen skandinaavinen kevät. Tarjolla on tarina kyläkuorosta (Niin kuin taivaassa), komedia ennakkoluulojen voittamisesta (Paavo 1,5) ja Topeliuksen satu (Adalmiinan helmi). Vierailut tuovat teatteriin varmasti myös uutta väkeä, kun opiskelijoiden Rajaspeksi, Laulutuulen lastenkonsertti, Pate Mustajärven kiertue ja muut yhteistyöhankkeet valtaavat näyttämömme kevään aikana.
Lisätietoja löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto

Niin kuin taivaassa ennakkokuvassa ovat Petteri Rantatalo ja Maria Karhapää.