(Kuva: Joensuun kaupunginteatteri / Annika Huotari, Lataa korkearesoluutioiset kuvat täältä.)
Vuonna 1996 perustettu Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ry valitsi syyskokouksessaan 22.11.2017 uudeksi puheenjohtajaksi Leo Leinon.
Leino on tuttu mies joensuulaisista kulttuuripiireistä. Nykyisin enemmän musiikin parissa toimiva erityisluokanopettaja ja kolmen pojan isä vietti lapsuudessa suuren osan illoistaan Joensuun kaupunginteatterin tiloissa. Äitinsä, Heidi Vaarna, toimi 19 vuotta näyttelijänä talossa ja Leino itsekin nousi ensimmäistä kertaa lavalle avustajana jo 1980-luvulla. Joensuun kaupunginteatterin näyttämöllä viimeisimmäksi jäi Birk Borkanpojan rooli vuonna 1997 toteutetussa Ronja Ryövärintytär -näytelmässä.
Tulevaan puheenjohtajan rooliin hän suhtautuu odottavin mielin.
– Iso osa henkilökunnasta on minulle ennestään tuttuja. On aina mukavaa tulla teatterille, kun ihmiset tervehtivät ja jäävät juttelemaan; ihan kuin kotiin tulisi. Johtavassa asemassa tietty vastuut ja haasteet ovat aivan eri luokkaa kuin ennen, mutta jo nyt käydyt keskustelut luovat valoisan kuvan teatterin tulevaisuudesta. Keskustelukulttuuri on avointa ja johtoryhmä on yhteistyökykyinen sekä päämäärätietoinen. Teatteri on aina ollut intohimoni ja nyt on mukava viskata oma lusikka entistä keskemmälle soppakulhoa, toteaa jo tälläkin hetkellä teatteriyhdistyksen hallituksessa hääräävä Leino.
Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen hallituksen muodostavat edelliseltä kaudelta jatkavat jäsenet Päivi Ikonen, Leo Leino, Markku Sivonen, Timo Ventola, Kaisa Saari ja Martti Karvinen sekä uudet joensuulaiset jäsenet Margareetta Räty ja Esa Pulkkinen ja polvijärveläinen Pauli Sahlsten.
Pohjois-Karjalan teatteriyhdisys ry:n tarkoituksena on ylläpitää Joensuun kaupunginteatteri – Pohjois-Karjalan alueteatteri nimistä ammattiteatteria, joka antaa näytäntöjä toiminta-alueellaan Joensuun kaupungissa ja sen ympäristössä Pohjois-Karjalan maakunnassa sekä sen ympäristössä. Lisäksi yhdistys edistää näyttämötaiteen harrastusta tekemällä yhteistyötä harrastajien kanssa, järjestää tilaisuuksia, joilla edistetään kiinnostusta näyttämötaiteeseen sekä toimii yhteistyössä muiden taide- ja kulttuurilaitosten kanssa muun muassa järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja harjoittamalla julkaisutoimintaa.
Yhdistyksen jäseninä ovat tällä hetkellä Ilomantsin kunta, Joensuun kaupunki, Kiteen kaupunki, Kontiolahden kunta, Lieksan kaupunki, Liperin kunta, Outokummun kaupunki, Polvijärven kunta sekä Rääkkylän kunta.
 
Leo Leino Birk Borganpoikana Ronja Ryövärintyttäressä vuonna 1997. (Henkilöt vasemmalta: Leo Leino, Jouni Pietarinen, Jarmo Jämsen, Olli-Kalle Heimo, Kai Paavilainen, Markku Maasilta) Kuva: Joensuun kaupunginteatteri / Pasi Mäkinen.