Valaisemme teatteritalon ikkunat punaisiksi kulttuurin puolesta keskiviikkona 24.11.2021. Kyse on tempauksesta, joka sai alkunsa Pohjois-Savosta ja laajeni Saimaa-ilmiön kautta koko Itä-Suomen laajuiseksi kampanjaksi.

Voit myös osallistua itse tempaukseen omin punaisin valaistuksin tai esimerkiksi käyttämällä kyseisenä ajankohtana jotain punaista somistetta (rusetti, koru, kaulaliina yms) ja postaamalla sen someen merkinnöillä #kulttuurivaikuttaa #kulttuurinpuolesta.

”Idea sai alkunsa Pohjois-Savossa Kulttuuri kuulolla -kehittämistehtävässä, jossa ajatuksena oli laajentaa 2020 vuonna Siilinjärvellä toteutettua kampanjaa maakunnan laajuiseksi. Saimaa-ilmiön verkostojen kautta toteutuksen vaikuttavuutta ja näkyvyyttä saatiin laajennettua nopeasti maakuntarajojen yli Itä-Suomen keskuskaupunkeihin muistuttamaan taiteen ja kulttuurin tärkeydestä. Tämä teema on ollut Saimaa-ilmiön keskiössä koko hankkeen ajan, ja tempaus myös nostaa esiin konkreettisesti kaupunkien välisen yhteistyön voiman,” kertoo Saimaa-ilmiön Pohjois-Savon aluekoordinaattori Jarkko Kääriäinen Saimaa-ilmiön tiedotteessa.

Lue lisää tempauksesta!