Joensuun kaupunginteatterin syksyssä 2021 nähdään muun muassa suurten tunteiden komediallinen satufantasia, kielellä leikittelevä lastennäytelmä ja näyttämöille palaavia yleisön toiveuusintoja.

Kesäyön unelma

Syksyn uusia tuttavuuksia ovat suuren näyttämön Kesäyön unelma ja pienen näyttämön Pim Pam pallomaakailuseik. Piia Peltolan ohjaama Kesäyön unelma (kuvassa) on komediallinen satufantasia, jonka suurten tunteiden, taikuuden ja kummallisten olentojen täyteinen tarina sijoittuu 2020-luvun Ateenaan. Alkuperäisteos on William Shakespearen A Midsummer Night’s Dream, jonka on suomentanut Matti Rossi nimellä ”Juhannusyön uni”. Ensi-illan oheen 30.10. teatteri järjestää keskustelutilaisuuden, jossa Piia Peltolaa haastattelee Timo Ventola. Joensuun kaupunginteatteri on tällä esityksellä mukana Taidetestaajat-hankkeessa.

Pim Pam pallomaakailuseik

Lastennäytelmä Pim Pam pallomaakailuseik on leikittelevä teatterillinen kertomus, joka antaa lapsille tilaisuuden nauttia erilaisten äänteiden mieleen tuomista väreistä, mauista ja rytmittelystä. Lastennäytelmän rooleissa nähdään Olli Haataja, Markku Maasilta, Minna Maaria Virtanen ja teatterin uusi näyttelijäkiinnitys Joni Kuokkanen. Näytelmän ohjaa Piia Peltola. Käsikirjoitus on Johanna Peltosen ja Hanna Rytin. Ensi-iltaa vietetään pienellä näyttämöllä 18.9. Esitys on myös kiertueohjelmistossa.

9 hyvää syytä elää ja Korot kattoon

Syksy tuo tullessaan myös kaksi ohjelmistoon palaavaa tuotantoa. Iiristiina Varilon ohjaama 9 hyvää syytä elää jatkaa ohjelmistossa 22.9. alkaen. Vierailija Taava Hakalan ohjaama, pienellä näyttämöllä syksyllä 2020 nähty Korot kattoon eli valmennusta ja viettelyksiä puolestaan siirtyy nyt suurelle näyttämölle. Esitys palaa ohjelmistoon 24.11. alkaen.

Punainen viiva ja muuta mukavaa

Teatterin omien tuotantojen lisäksi syksyn ohjelmistossa on vierailuesitys, Red Nose Companyn ja Teatteri Quo Vadiksen Punainen viiva 1.12.

Syksyä värittävät myös Yksin sateessa -nykytanssifestivaali 25.-28.11. ja Valo-lastenteatteritapahtuman järjestämä Lapsen oikeuksien juhla 18.-20.11.

Katso tarkemmat esittelyt Ohjelmisto-osiosta.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!