Maria Karhapää Lenan roolissa ja Petteri Rantatalo Danielin roolissa.
Kuva: Miska Korpelainen

Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tulee lauantaina 2.3.2019 kello 17 ensi-iltansa kyläkuorosta kertova draamakomedia Niin kuin taivaassa.
Kay Pollakin samannimisen elokuvan pohjalta tekstin on kirjoittanut Sofia Aminoff ja suomentanut Harri Virtanen. Elokuva oli aikanaan kansainvälinen menestys ja se sai jopa Oscar-ehdokkuuden. Myös näyttämöversiona tarina on saavuttanut jo liki klassikon maineen.
Tarinassa pieneen, pysähtyneeseen kylään saapuu kuuluisa, mutta loppuun palamisesta kärsivä kapellimestari Daniel Dareus. Hän ostaa vanhan kyläkoulun ja asettuu sinne asumaan. Pian Daniel huomaa johtavansa kylän kuoroa, joka alkaa omaperäisten harjoitusmetodien avulla löytää riveistään aivan uusia puolia. Yhteisö löytää itsestään odottamattomia voimavaroja ja uusia ulottuvuuksia, samoin kuin väsynyt kapellimestari.
Ohjaajana vierailee Johanna Freundlich, joka on pidetty ja kovin työllistetty ohjaaja monissa teattereissa ympäri maan. Hän kommentoi ohjaustaan: ”Niin kuin taivaassa on ihana ja haasteellinen ohjaustyö, kun mukana on teatterin ja kuorolaulun osaajia – ammattilaisia ja todella taitavia harrastajia. Olen itsekin ollut nuorena innokas kuoroharrastaja, sittemmin työ ja elämän ruuhkavuodet ovat kuitenkin pitäneet harrastusta loitommalla… toivottavasti vain toistaiseksi…!
Mukana esityksessä ovat lähes kaikki teatterin vakinäyttelijät, avustajia ja Laulutuuli-kuoro johtajanaan Pekka Varonen.
Esitys kestää noin kaksi ja puoli tuntia ja siinä on väliaika. Liput maksavat 29/27/15 euroa.
Lisätietoja ja valokuvia löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/niin-kuin-taivaassa