Joensuun kaupunginteatteri julkaisi keskiviikkona 12.8. uudistetut verkkosivunsa. Verkkosivu-uudistuksen tärkein lähtökohta oli saavutettavuus.

Uudet verkkosivut on suunniteltu ja toteutettu niin, että ne olisivat mahdollisimman monelle käyttäjälle saavutettavat ja helppokäyttöiset. Verkkosivuilla on panostettu loogiseen rakenteeseen, helppolukuiseen sisältöön ja selkeään ulkoasuun. Sivuja voi nyt käyttää myös erilaisilla avustavilla teknologioilla, kuten ruudunlukuohjelmilla.

Uudistuksen taustalla on laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka toteuttaa Suomessa niin sanotun saavutettavuusdirektiivin. Laki velvoittaa julkista sektoria ja osaa yksityisen sektorin organisaatioista noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia.

– Saavutettavuus on erityisen tärkeää ihmisille, joiden on vaikeaa käyttää verkkopalveluja esimerkiksi näkövamman, motoristen rajoitteiden, lukivaikeuden tai vaikkapa tottumattomuuden vuoksi. Mutta saavutettavuudesta on myös hyötyä meille kaikille, sillä saavutettavaa sivustoa on mukava käyttää ja tarvittava tieto löytyy nopeasti, sanoo tiedottaja Heini Myller.

Verkkosivujen ulkoasun on suunnitellut mainostoimisto Virran Varrelta, ja sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Digiveljet. Verkkosivujen osoite www.joensuunteatteri.fi otettiin käyttöön tammikuussa 2020.

Lisätietoa saavutettavuudesta voi lukea esimerkiksi Aluehallintoviraston Saavutettavuusvaatimukset-sivustolta.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.