Joensuun kaupunginteatteri valmistautuu täysien salien avaamiseen

Joensuun kaupunginteatteri avaa marraskuun alusta lisää yleisöpaikkoja myyntiin ja ottaa käyttöön täyden yleisökapasiteetin ensi vuoden alusta alkaen.

Teatterin suunnitelman mukaan yleisöpaikat avataan portaittain loppuvuoden aikana. Lokakuun loppuun saakka käytössä on puolet yleisöpaikoista sekä suurella että pienellä näyttämöllä. Marraskuun alusta joulukuun loppuun käytössä on 75 prosenttia paikoista, ja 1.1.2022 alkaen myynnissä ovat kaikki 273 paikkaa suurella näyttämöllä ja 80 paikkaa pienellä näyttämöllä.

Täyteen katsomoon päästään – mikäli suunnitelma toteutuu sellaisenaan – ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun 2020.

Teoriassa koronarajoitukset eivät estäisi teatteria avaamasta täysiä saleja jo tämän vuoden puolella. Osaa asiakkaista koronatilanne kuitenkin mietityttää vielä, ja asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi teatterilla on päädytty rajoittamaan edelleen katsojamääriä siten, että reilun mittaiset turvavälit säilyvät. Myös maskisuositus on edelleen voimassa teatterin yleisötiloissa.

Korona on muuttanut useita käytäntöjä teatterilla. Esimerkiksi narikkapalveluja ei ole järjestetty ruuhkien välttämiseksi, mutta marraskuun alusta alkaen narikka otetaan jälleen käyttöön. Ensi vuoden alussa on tarkoitus palata myös numeroituihin istumapaikkoihin katsomoissa.

Teatterilla on huomattu positiivista vipinää lipunmyynnissä syksyn mittaan. Myös ryhmämyynti on vilkastunut pikkujoulusesonkia kohti.

”Ihmiset uskaltavat jälleen tulla teatteriin, ja olemme siitä todella iloisia”, teatterinjohtaja Iiristiina Varilo sanoo.

Teatterin päivitettyyn yleisöohjeistukseen voit perehtyä täällä.

Katso myös

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.