Joensuun kaupunginteatteri on varautunut koronavirustilanteeseen kiinnittämällä erityistä huomiota sekä asiakkaiden että henkilökunnan käsihygieniaan ja tilojen siisteyteen. Virustilanne ei tämänhetkisten tietojen mukaan vaikuta Joensuun kaupunginteatterin esitystoimintaan.

Käsidesiä tarjolla asiakkaiden käyttöön

Yleisötiloissa on tarjolla käsidesiä asiakkaiden käyttöön esityspäivinä. WC-tiloihin on jaettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet oikeaoppisesta käsienpesusta. Yleisötilojen hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Katsomot siivotaan suositusten mukaisesti aina ennen esityksiä. Teatteri ohjeistaa yleisöä huolehtimaan käsihygieniasta saippuapesulla ja käsidesillä sekä käyttämään nenäliinoja suun ja nenän peittämiseen aivastaessa tai yskiessä.

Henkilökunnalle annettu toimintaohjeet

Teatteri on ohjeistanut myös henkilökuntaa huolehtimaan omasta käsihygieniasta erityisellä tarkkuudella. Henkilökunta noudattaa hygieniassa työterveyshuollosta saamiaan toimintaohjeita. Myös henkilökunnan tiloissa on käsidesiä käytössä ja ohjeet oikeaoppiseen käsienpesuun. Työntekijöitä on myös ohjeistettu ilmoittamaan esimiehelle, mikäli he suunnittelevat matkaa ulkomaille kevään aikana tai lentoa kotimaassa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

Katsomopaikkojen määrä ei ylitä 500:ttä

Hallitus antoi torstaina suosituksen, jonka mukaan yli 500 hengen tapahtumat tulee perua kevään ajalta. Joensuun kaupunginteatterin tiloissa yli 500 hengen tapahtumia ei järjestetä, koska katsomopaikkojen lukumäärä ei edes yhteenlaskettuna ylitä tätä rajaa. Suurella näyttämöllä katsomopaikkoja on 273 ja pienellä näyttämöllä 60.
Teatteri seuraa tilanteen kehittymistä. Esitystoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.
Lisätiedot: talous- ja hallintopäällikkö Leena Kinanen, 050 401 5211, leena.kinanen@joensuunteatteri.fi