Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistyksen hallitus ja teatterinjohtaja Iiristiina Varilo ovat sopineet johtajakauden päättymisestä 31.7.2024. Varilon seuraajaa aletaan etsiä toukokuussa 2023. Uusi johtaja aloittaa syksyllä 2024. 

Varilo on Joensuun kaupunginteatterin pitkäaikaisin johtaja. Hän aloitti työnsä Joensuussa vuonna 2016 Vihtori Rämän kauden jälkeen. 

– Aika ajoin ihmisen elämässä tulee tarve muutokselle, ja olen ollut jo pitkään teatterinjohtajana Joensuussa. Minä viihdyn Pohjois-Karjalassa ja pidän työstäni, mutta olen hiljalleen alkanut kaipailla uusia tuulia ja miettiä, mitä tekisin tulevaisuudessa, Varilo sanoo. 

Teatterin johtajan vaihdos pyritään tekemään hallitusti ja rauhassa. Joensuun kaupunginteatterin pieni näyttämö, suuren näyttämön harjoitustilat ja toimisto siirtyvät Pohjois-Karjalan museoremontin ajan väistötiloihin vuoden 2024 alusta alkaen. 

Syksyn 2023 ohjelmisto on paketissa ja se julkaistaan huhtikuun aikana. Teatterinjohtaja Varilo suunnittelee vielä ohjelmiston vuoden 2024 loppuun ennen väistymistään.  

–  Olen aika ajoin haaveillut ohjaajaksi palaamisesta ja taiteellisen johtajankin työ voisi olla mielenkiintoista, mutta voihan se olla, että päädyn lopulta teatterinjohtajaksi jonnekin muualle. Aika näyttää.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.

Teatteri

Tutustu Joensuun kaupunginteatteriin, Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.