Traaginen komedia Orkesteri tulee ensi-iltaan lauantaina 21.2.2015 kello 19.00 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Orkesteri on harvinaista herkkua, sillä se on uusi kotimainen komedia. Sen on kirjoittanut Okko Leo ja sen ohjaa Vihtori Rämä. Näytelmä on saanut osakseen poikkeuksellisen laajaa kiinnostusta. Teksti tavoittaa jotain osuvaa ajastamme. Näytelmä sai kantaesityksensä KOM-teatterissa vuonna 2013. Lisäksi siitä on tehty elokuva sekä kuunnelma ja tekeillä on myös romaani.
orkesteri_ennakko-174
Orkesteri kertoo the Everlast Band yhtyeestä, jonka parasta ennen – päiväys on mennyt ohi jo ajat sitten. Nyt heidät on buukattu hääkeikalle soittamaan covereita tunnetuista hiteistä. Näistä hiteistä erikseen on syytä mainita Led Zeppelinin Stairway to Heaven, josta he ovat tehneet jazz-version. Tätä versiota ei onneksi kuulla itse esityksessä. Siellä hääpaikan takahuoneessa pitkään yhdessä soittaneet yhtyeen jäsenet unelmoivat mahtikeikasta ja isosta kiertueesta, joka päättäisi heidän pitkän levyntekotaukonsa. Lisäksi he muistelevat sitä aikaa, jolloin heilläkin oli oma hitti ja laaja kuulijakunta. Nyt heillä on edessään jälleen yksi tavallinen hääkeikka, yksi tavallinen päivä töissä. Mutta sitten tapahtuu jotain odottamatonta ja heille tarjoutuukin mahdollisuus soittaa todellinen mahtikeikka. Siis juuri se keikka, josta kaikki haaveilevat!
Tämä näytelmä on kuvaus solidaarisuudesta ja yhdessäolosta, jotka katosivat. The Everlast Bandin jäsenet yrittävät vain selviytyä unelmiensa kanssa ja niistä huolimatta – siis ihan kuin kuka tahansa meistä.
Orkesteri on helppo siirtää myös keikalle, joten se on mahdollista tilata kiertueelle. Kiertue-esityksiä on jo sovittuna Kiteelle 14.4 ja Nurmekseen 15.4.2015.
Esitys kestää 1h 45min eikä siinä ole väliaikaa. Perusliput maksavat 25 euroa, eläkeläiset j työttömät saavat lippunsa 23 eurolla ja lapset, opiskelijat sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet 15 eurolla.
Muistutamme, että nimestään huolimatta Orkesteri on puhenäytelmä.
Lisätietoja ja valokuvia tuotannosta löytyy teatterin nettisivuilta osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/orkesteri-2
”Bändi on yksikkö ja se puhaltaa yhteen hiileen yhdessä. Jos rakenteet pettää ympärillä niin on varmaa, että bändi ei. Tää on tiimityötä alusta loppuun saakka.” – JaZe