Veikko Huovisen klassikko Havukka-ahon ajattelija tulee uudistettuna ensi-iltaansa Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 17.9.2016 kello 19.
Huovisen kirja ilmestyi vuonna 1952. Joensuun kaupunginteatterille sen on dramatisoinut ja tähän aikaan päivittänyt Jouko Kivi. Aino Kivi puolestaan ohjaa tämän luontoarvojen puolustuspuheen korostaen yli sukupolvien kestävää vastuutamme yhteisestä ympäristöstämme.
Lavastuksesta vastaa syksyn myötä Kuopion kaupunginteatteriin lavastajaksi siirtyvä Marie Antikainen ja pukusuunnittelu on Katri Tuukkasen käsialaa. Ari Numminen vastaa teoksen koreografiasta ja tuotannossa on mukana neljä tanssinopiskelijaa Outokummun ammattiopistolta. Havukka-ahon ajattelijana, Konsta Pylkkäsenä nähdään sympaattisesti myhäilevä Lassi Uimonen.
Esitys kestää noin kaksi tuntia ja vartin, sisältäen väliajan. Perusliput maksavat 26 euroa, eläkeläislippu 24 euroa ja muut alennusliput 15 euroa.
Lisätietoja, valokuvia ja muuta infoa osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/havukka-ahon-ajattelija
Ennen ensi-iltaa järjestetään teatterin kellarikerroksessa Teatteriklubi, jossa ohjaaja Aino Kivi ja dramatisoija Jouko Kivi keskustelevat Huovisen tekstien luontosuhteesta ja siitä, millaista Havukka-ahoa oli tehdä tässä ajassa. Klubin otsikko on ”Rikos luontoa kohtaan”. Klubi alkaa kello 17:30 ja kestää noin tunnin. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.