Joensuun kaupunginteatteri/ Koukussa 12.10.2016.Kuva: Johanna Kokkola
Koukussa-farssi jatkaa ohjelmistossa maaliskuulle 2017.
Joensuun kaupunginteatterin syyskauden 2016 katsojaluvut olivat positiivista luettavaa. Kokonaiskatsojamäärä syyskaudella oli yli 10.000 ja koko vuoden saldo nousi yli 20.000:een. Nousua edellisvuoteen oli yli 5.000 katsojaa. Samaten vuoden lipputulokertymä kasvoi ja oli himpun alle kolmesataatuhatta euroa. Syyskauden ohjelmistossa oli kuusi eri tuotantoa ja 95 näytäntöä, vaikka kauden aikana jouduttiin toteuttamaan koko henkilöstöä koskevat lomautukset.
Syksyn suosituin tuotanto oli Havukka-ahon ajattelija, jonka kokonaiskatsojamäärä oli hieman vajaat 5.000. Hyvin löysi yleisönsä myös Koukussa-farssi. Sen kävijämäärä kohosi reilusti yli 3.000:een. Pienellä näyttämöllä Viirun ja Pesosen joulu oli loppuunmyyty jo ennen ensi-iltaa.
Vierailuesityksiä oli syyskaudella kaksi: lapsille suunnattu Vahtikoira karkuteillä ja Yrjö Kallisesta kertova Maa jossa sankarit saavat elää.  Näistä musiikkipitoinen lastentuotanto kokosi liki täydet salit. Jokasyksyiseen tapaan toteutimme marraskuussa Yksin sateessa –festivaalin yhteistyössä Itäisen tanssin aluekeskuksen kanssa. Valitettavasti ohjelmisto ei löytänyt kovin suurta yleisöä ja jatkon osalta festivaalin yhteistyökuviot ovatkin nyt harkinnan alla. Kulttuuritoimen kanssa toteutetun Kulttuurin virta -hankkeen kautta saavutimme katsojia reilut 1.300.
Vuoden aikana yleisötyön ja muun taidelähtöisen toiminnan kautta järjestimme mm. runonlukutilaisuuksia, klubeja, yllätyksellisiä improja, satupuoltuntista, koulutapaamisia sekä keskustelutilaisuuksia. Nämä perinteisen näyttämötoiminnan ulkopuoliset tapahtumat ja tilaisuudet kokosivat yli 7.000 kontaktia.
Teatterin kevätkausi jatkuu normaalisti esitystoiminnan ja harjoitusten myötä. Koukussa-farssi on ohjelmistossa maaliskuun puoliväliin. Helmikuussa nähdään kolme vierailuesitystä: Kansa kalliolla, Avomielinen Anneli ja Luolamiehen poika. Yhteistuotanto Muistipalatsi saa kantaesityksensä 24.2.2017 ja kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta Paha äitipuoli nähdään maaliskuun 3. Yleisön pyynnöstä ohjelmistoon palaa myös Kuusenkaatajaiset parin vuoden takaan. Toukokuussa tulee ohjelmistoon luontoseikkailu Pessi ja Illusia.