vertakynnenalla
Joensuun kaupunginteatterissa nähdään perjantaina 10.4.2015 kello 19 suurella näyttämöllä vierailuesitys Verta kynnen alla, joka on neljästä klassisesta klovnikäsikirjoituksesta ja kolmesta animaatiosta koostuva kollaasimainen esitys aikuisille.
Valkoinen klovni pyrkii luovimaan eteenpäin August-klovnin tahattoman ja tahallisen elämänkäsijarrun vetelyn lomassa. Räävittömät klovnit törttöilevät työnkuvaan liittyvien erimielisyyksien, rakkauden sokkeloiden, lähimmäisen vakavan sairauden ja toistensa huijaamisen parissa. Näiden tapahtumien lomassa parivaljakko vielä pyöräyttää yleisön iloksi valkokankaalla kauhua, lähimmäisen menetystä ja kaupunkikuvaa.
Esityksessä käytetyt tekstit ovat adaptaatioita Tristan Remyn Clown Scenes -kirjasta poimituista klovnerian klassikoista. Esityksessä nähtävät animaatiot ovat itsenäisten taiteilijoiden valmiita teoksia.
Verta kynnen alla –vierailun liput maksavat 20/18/12 €.

untitled
Seuraavana päivänä eli lauantaina 11.4.2015 kello 16 ja kello 19 nähdään ja kuullaan suurella näyttämöllä Susanna Haaviston Tässä iässä -albumin konsertti-kiertue.
30-vuotista taiteilijataivaltaan juhlivalta Susanna Haavistolta ilmestyi viime syksynä pitkän tauon jälkeen uusi albumi Tässä iässä. Merkkipaalua ja albumia on juhlittu konsertein ympäri Suomea, ja nyt konsertin voi kuulla Joensuun kaupunginteatterissa. Albumin elämää moneen suuntaan peilaavia kappaleita trio on hionut huolella. Yhtye on hakenut ainutlaatuista yhteissointiaan jo vuosia ja muodostaa nyt ”pienen ison orkesterin”. Levylle on uusien laulujen lisäksi kaivettu menneisyydestä ennen levyttämättömiä kappaleita.
Sävellyksistä vastaavat Anna-Mari Kähärä ja Juha Tikka, sanoituksista Susanna Haavisto, lisäksi mukana on tekstihelmet Arto Melleriltä ja Markku Salolta. Lauluissa puhutaan taaksepäin katsomisesta, lapsuudesta, vanhuudesta, parisuhteiden kivuista ja kasvustakin. Konsertissa kuullaan myös tärkeitä lauluja vuosien varrelta sekä usein koomisiakin elämän muistoja ja tarinoita, jotka kaikki voisivat alkaa sanoilla Tässä iässä…
Tässä iässä ei olla enää nuoria. Tässä iässä ei olla vielä vanhojakaan. Tässä iässä on kuunneltava kuullakseen. On katsottava nähdäkseen. On ymmärrettävä ymmärtää ymmärryksen kasvavaa tarvetta.
Liput maksavat 25 €.