Joensuun kaupunginhallitus on ilmaissut huolensa Joensuun kaupunginteatterin talous- ja katsojalukujen laskusuunnasta. Teatterin tase ei kestä toista perättäistä tappiollista tilinpäätösvuotta. Kaupunginhallitus edellyttikin Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry:ltä nopeita toimia tilanteen korjaamiseksi.
Kaupunginhallituksen evästyksen pohjalta Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry:n hallituksen kokouksessa 28.4.2015 päätettiin yksimielisesti, että teatterinjohtaja Vihtori Rämän johtajasopimus päättyy välittömästi.
Hallitus valitsi mm.  johtoryhmän jäsenistä koostuvan työvaliokunnan, joka vastaa toistaiseksi teatterin toiminnasta. Teatterinjohtajan tehtävä laitetaan hakuun toukokuun 2015 aikana, samalla kun organisaation tehtävänjakoa terävöitetään. Yhteisenä tavoitteena on luoda sellainen ohjelmistorakenne ja toimintakulttuuri, joka tuo teatteriin riittävästi katsojia ja lipputuloja taiteellisesta tasosta tinkimättä. Tämän toteuttamisessa ohjelmistovalinnat ja tuotantojen kustannukset ovat keskeisessä asemassa.
Lisätietoja Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Hartikainen
phhartikainen(at)hotmail.com
050 572 0429