Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään ensi-illassa 23.10.2014 klo 19 Oulun, Savonlinnan ja Joensuun teattereiden sekä Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto Sulaketta Lainaamassa.
Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaaniin vapaasti pohjautuva näyttämöteos on saanut hävyttömän hauskan toteutuksen Mikko Roihan käsissä. Hän on käsikirjoittanut, ohjannut, lavastanut ja suunnitellut koreografian yhdessä työryhmän kanssa.
Teatterin monitoimimies Mikko Roiha tunnetaan parhaiten klassisten näytelmien moderneista ja raikkaista tulkinnoista. Hänen edellinen ohjauksensa Joensuussa oli Vastarinta, joka sai ensi-iltansa tänä syksynä kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.
Sulaketta lainaamassa on tarina Liperin poikien mahdottomasta matkasta Joensuuhun, se on kahden paikkaansa ymmärtämättömän seikkailu suuressa Suomessa.  Ihalainen ja Vatanen ajavat tammallaan, radiossa raikaavat Finnhitsit, uunissa kypsyy sika ja kotona nainen, jonka kanssa mennään samaan hautaan. Mykkä kansa hakee kaupungista maaseutua takaisin.
Esitys kestää vajaat puolitoista tuntia eikä siinä ole väliaikaa. Liput maksavat 25/23 euroa.
Lue lisää

Sulaketta lainaamassa