Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun Taiteilijaseuran yhteistyö jatkuu kaudella 2021-2022 vaihtuvien taidenäyttelyiden merkeissä.

Taidenäyttelyissä nähdään tällä kertaa lastenteatterin teemoja, sivuhenkilöiden muotokuvia, veistoksia mystisistä olennoista ja intertekstuaalisia viittauksia. Näyttelyt liittyvät teatteriesityksiin “Pim Pam pallomaakailuseik”, “9 hyvää syytä elää” ja “Kesäyön unelma”. Taidenäyttelyihin on vapaa pääsy teatterin esitysten aikana.

Taiteilijat Satu Laaninen, Esko-Pekka Tiitinen ja Tytti Putkonen teatterin yleisölämpiön pöydän ääressä.
Satu Laaninen, Esko-Pekka Tiitinen ja Tytti Putkonen suunnittelivat syksyn näyttelyiden esillepanoa teatterissa alkusyksystä.

Muista myhy!

Syksyn ensimmäinen taidenäyttely avautuu 18. syyskuuta lastenteatteriesityksen ”Pim Pam pallomaakailuseik” ensi-illan yhteydessä. Näyttelyssä “Muista myhy!” nähdään teatteriesityksen teemoihin liittyviä teoksia kuvataiteilija Tuija Hirvonen-Puhakalta.

Joensuun Taiteilijaseuran puheenjohtajana toimiva Hirvonen-Puhakka on ollut mukana lasten ja nuorten kuvataiteen hankkeissa ja järjestänyt kansainvälisiä lasten taidekilpailuja. “Muista myhy!”-näyttelyn teokset ovat esinekoosteita. Näyttely on esillä neljännen kerroksen yleisölämpiössä 23.1.2022 asti.

9 hyvää syytä elää

9 hyvää syytä elää -näyttelyyn teoksiaan tuovat outokumpulainen kirjailija-kuvataiteilija Esko-Pekka Tiitinen ja joensuulainen kuvataiteilija Satu Laaninen. Tiitisen ja Laanisen teokset ovat esillä toisen kerroksen yleisölämpiössä 22.9.2021-20.2.2022.

Kirjailija-kuvataiteilija Esko-Pekka Tiitinen on kirjoittanut kymmeniä näytelmiä Suomen teattereille, mutta paljon on jäänyt kirjoittamattakin: ”Kaikki kuvittelemani sivuhenkilöt eivät ole mahtuneet näytelmiini, mutta nyt he ovat onneksi päässeet pääosaan taidenäyttelyssä. Esillä on muun muassa sivuroolihahmojen muotokuvia näytelmistä ”Don Qiujoten paluu”, ”Rikos ja karsastus”, “Seitsemän veljeksen sisko”, ”Alastalon alasajo” ja monista muista klassikoista.”

Kesäyön unelma

Kesäyön unelma -näyttelyssä on esillä taidetta Tytti Putkoselta ja Satu Laaniselta. Selkien kylältä kotoisin oleva kuvataiteilija Tytti Putkonen tuo esille veistoksiaan, joissa hiippailee Kesäyön unelman mystisiä olentoja. “Töitteni aiheet kumpuavat tavallisesta arjesta sekä ympärillä olevasta luonnosta. Töissäni on värikäs twisti. Käytän mielelläni kierrätysmateriaaleja.”

Kuvataiteilija Satu Laanisen omimpia tekniikoita ovat serigrafia ja valokuvaaminen. “Töissäni näkyy viehtymykseni kasveihin ja kirjallisuuteen, ja kuvissani on usein ihmishahmo. Joskus hän saattaa jopa katsoa suoraan sinuun, useimmiten kuitenkaan ei. Ehkä myös bongaat teoksissani intertekstuaalisia viittauksia maailmankirjallisuuden klassikoihin ja lastenkirjallisuuteen.”

Kesäyön unelma -näyttely on esillä toisen kerroksen yleisölämpiössä 30.10.2021-20.2.2022.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!