Yksin sateessa – Joensuun nykytanssifestivaali järjestetään 25.-28.11.2021! Ohjelma jakautuu Joensuun kaupunginteatteriin, Taidekeskus Ahjoon ja Näyttämölle.

Tapahtuman liput myy Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus.

Ohjelma

Mira Kautto & työryhmä: BS/BF

Torstai 25.11. klo 19.30, Joensuun kaupunginteatteri, pieni näyttämö

BS/BF on tanssiteoksen muotoon asettunut rinnakkaistodellisuus ja fantasiametsä, joka koostuu tanssimisesta, hypnoottisesta musiikista sekä sinisestä väristä. BS/BF on ympäristö, jossa valot, äänet ja tanssit, joille ei ole selkeää paikkaa sen ulkopuolella, muuntuvat omalla keskinäisellä logiikallaan toimivaksi yhteydeksi.

Fusco – Fält – Haatainen: Shifting Sands

Perjantai 26.11. klo 17.30, Taidekeskus Ahjo
Lauantai 27.11. klo 11-19, Taidekeskus Ahjo / INSTALLAATIO

Shifting Sands on monitaiteinen runo ja ruumiinavaus. Teos on kunnianosoitus kaikille kehoille, niiden epämääräisyydelle, kauneudelle ja alati muuttuvalle luonnolle.

Wuolle & työryhmä: Underdog + Pontus Linder: Deal with me

Perjantai 26.11. klo 19.30, Näyttämö

Kahden katutanssikulttuurista inspiraationsa ammentavan sooloteoksen tuplailta. Illan aloittaa Ira Wuolleen Underdog, joka on kuvitelma sooloteoksesta ja sooloteos. Wuolle kuvailee teoksen olevan pyrkimys asettua tähän aikaan tiedosten sekä hip hop – kulttuurin juuret ja menneisyys sekä oma menneisyytensä.
Illan toinen soolteos on Ruotsista kotoisin olevan Pontus Linderin identiteetistä, luottamuksesta ja
suhteista kertova esitys Deal with me. Esitys on omaelämänkerrallinen, neljästä osuudesta koostuva
koskettava ja keskusteleva teos epävarmuudesta, turhautumisesta ja hyper-maskuliinisuudesta.

Joona Halonen: Näkyviin liikutettu

Lauantai 27.11. klo 14.30 (kantaesitys)
Lauantai 27.11. klo 19.30, Joensuun kaupunginteatteri, pieni näyttämö

Ajatus voi olla muutaman sekunnin ikäinen. Teoksessa nähdään intuition, päättelyn ja affektien synnyttämiä ruumiillisia representaatioita täällä olemisen kokemisesta. Riverian tanssin koulutus Outokummussa opiskelevan, yhdentoista tanssijan, liikeinstallaation sinfoniassa kohdataan rajallisten ja rajattomien ajatusten muodostamia kehollisia nykyhetkiä. Teos toteutetaan yhteistyössä Riveria Outokummun tanssin koulutuksen kanssa.

Tanssiteatteri Rimpparemmi: Ammattieläin

Sunnuntai 28.11. klo 13.00, Näyttämö

Hyppää mukaan luonnon ja ihmiselämän monimuotoisuutta tutkivaan interaktiiviseen seikkailuun! Neljän tutkijan ryhmä Villi Veikkaus tutkii luonnon monimuotoisuutta ja aktivoi katsojatkin tutkijantyöhön. Ammattieläin antaa vastauksen sille mitä kirjekyyhkyt tekevät nykyään, millainen on kiiltomadon kirjoitustaito ja mikäs ihme se hiilijalanjälki onkaan. Interaktiivinen seikkailu innostaa ja pistää myös pohtimaan.
Ikäsuositus 3-8-vuotiaat lapset perheineen.

Lue lisää festivaalista!