Syntynyt Helsingissä 25.11.1995.

Otto aloittaa Joensuun kaupunginteatterissa 1.8.2023.

Tärkeimmät koulutuksesi: Lahden kansanopiston teatterikoulutus, Pietarin teatteriakatemia ja teatteritaiteen maisterin opinnot.

Tärkeimmät työsi: ”Seitsemän hirtetyn tarina”, Aleksanterin teatteri, 2019–2020 ja ”Velikullat”, Yle, 2021-2022.

Muita saavutuksia tai mainittavaa: Olen liftannut läpi Venäjän länsirajan päästä päähän, juossut puolimaratonin alle kahteen tuntiin ja aloittanut terapian.

Miten sinusta tuli näyttelijä?
Olen aina pitänyt esiintymisestä, ja koen sen parissa valtavia onnistumisen kokemuksia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Paljon muutakin olen yrittänyt tehdä elämäni aikana, mutta mikään muu ei ole tuntunut yhtä oikealta kuin näyttelijän työ. En ole myöskään ollut missään muussa hirveän hyvä.

Mikä teatterissa viehättää sinua?
Yhteisen asian äärelle kokoontuminen – kuvitteellinen maailma ja matka, joka jaetaan yhdessä parin tunnin ajan. Teatteri on Suomessa sauna- ja avantouintikulttuurin jälkeen ritualistisin tapahtuma jonka tiedän.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Lenkkeilen, katson Youtubesta video-esseitä ja selaan Tori.fi-ilmoituksia.

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi.
Hiivimme Pietarissa työntekijöiden sisäänkäynnistä Aleksanterin teatterissa esiintyvän Berlin Ensemblen “Rummut yössä” -näytelmän loppuunmyytyyn näytökseen. Aleksanterin teatterin tsaarinaikainen valtava sali oli täynnä Venäjän kulttuurieliittiä, joka oli saapunut teatteriin toinen toistaan prameammilla limusiineilla. Esityksen loppuratkaisun aikana näyttelijät laittoivat katsomon valot päälle ja rupesivat kannustamaan yleisöä työväenluokan vallankumoukseen orkesterin nostattavan musiikin tahtiin. Teatteriteknikot olivat asentaneet salin ulkopuolelle kaiuttimia, joista kuului valtavan väkijoukon huutoja – näin saavutettiin melkoinen kaduille lähtemisen tunnelma. En tule koskaan unohtamaan kulttuurieliitin hätääntyneitä kasvoja ja kuinka he vilkuilivat täysin hämmentyneinä ympärilleen.

Anna aineeton lahja!

Lahjakortit haluamallesi summalle Carelicumista, ovilipunmyynnistä ja Lippupisteeltä.

Lue lisää!

Kesätarjous: Kaksi lippua yhden hinnalla

Hyödynnä tarjous 1.6.–31.8.2022!

Lue lisää!

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-Etukortilla!

Tutustu!

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.