Syntynyt 1967 Jyväskylässä.

Aloitti Joensuun kaupunginteatterissa elokuun 1. päivänä 1998.

Tärkeimmät koulutuksesi: “Turun Hotelli- ja ravintolaoppilaitos sekä Pietarin Valtiollinen teatteritaiteen akatemia.”

Tärkeimmät työsi: “Pirttikalusto ja kitaralaukku peruskoulun yhdeksännellä luokalla. Seinäjoen Maa- ja metsätalon pienoismalli. Laivaston kokki, varusmiespalvelus. Laulaja, Tohtori Outolempi. Henkilökohtainen avustaja tetrahalvaantuneelle. Torikauppias ja katusoittaja, imuruoppaaja, rakennustyömies, näyttelijä.”

Muita saavutuksia tai mainittavaa: “Esiintyminen oli tavallista perheeni toimintaa syntymäpäivä-, suku-, hää- ynnä muissa juhlissa ja kissanristiäisissä.”

Miten sinusta tuli näyttelijä? “Teatteri oli läsnä perheessäni syntymästäni lähtien isäni teatteriharrastuksen vuoksi. Isäni oli ammatiltaan teknisen työn opettaja. Lastentarhanopettajana leipätyönsä tehnyt äitini puolestaan säesti ja toimi korrepetiittorina pianolla laulajille ja näyttelijöille. Katso myös edelliset kohdat!”

Mikä teatterissa viehättää sinua? “Tilanteen hetkellisyys ja ainutkertaisuus. Vuorovaikutus näyttelijöiden ja yleisön kanssa. Flow.”

Mitä teet vapaa-ajalla? “Lepään, olen tiskarina ravintolassa ja aivot pukuhuoneessa, vakoilen kokkauksen nykytrendejä ja metodeja. Liikun luonnossa, sienestän ja marjastan sekä soutelen. Ideoin, innostun ja masennun. Kehittelen ja rakennan huonekaluja, puumajoja, pajukujia. Teen käsitöitä. Teen myös liikkuvaa hiilellä, kaasulla sekä lihas- ja aurinkoenergialla toimivaa keittiötä. Yritän olla hyvä isä kahdelle pojalle ja hyvä eronnut eksä.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. “Mieleeni on painunut kohtaus näytelmässä “Valamon yksinäinen”, jossa Kaisa Ursinuksen kanssa avioparina jätämme jäähyväiset tietämättä, tapaammeko enää koskaan. Se energia ja yhteys täyden salin kanssa… Koko katsomo nousi kaksi metriä. Totesimme näytöksen jälkeen kokemuksen olleen yhteinen ja toivottavasti yleinen.”

Anna aineeton lahja!

Lahjakortit haluamallesi summalle Carelicumista, ovilipunmyynnistä ja Lippu.fi-verkkokaupasta.

Lue lisää!

Opiskelijan äkkilähtö

Teatterilippu 7,50 euroa esityspäivinä teatterin omiin tuotantoihin!

Esitykset!

Pohjolan Matkan ryhmämatkat

Pohjolan Matka järjestää teatteri- ja kulttuurimatkoja Joensuuhun. Kokoa kaverit ja pyydä tarjous!

Tutustu!

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-Etukortilla!

Tutustu!

Sarjalipulla draamaa

Käy katsomassa haluamanasi ajankohtana Joen Sydän ja Kaikki hienot jutut!

Sarjalippu maksaa vain 32 euroa (norm. 42 euroa). Myynnissä 29.2.2024 saakka.

Lipunmyynti