Joensuun kaupunginteatteri siirtää näytelmät ”9 hyvää syytä elää”, ”Stalinin lehmät” ja “Liisa ihmemaassa” vuoden 2021 ohjelmistoon. Näytelmiä oli alun perin tarkoitus esittää keväällä 2020, mutta koronavirustilanne pakotti perumaan teatterin koko esitystoiminnan kevätkauden ajalta.

Tuotantojen eteen tehty työ ei kuitenkaan mene hukkaan, sillä näytelmät palaavat ohjelmistoon ensi vuonna.

– Erityisesti jo ensi-iltaan ehtineiden “Stalinin lehmät” ja ”9 hyvää syytä elää”-esitysten perään on Messengerissäni ja sähköpostissani kovasti huhuiltu. Muutamat teatterimme ystävät ovat myös soittaneet ja pyytäneet, että järjestäpäs johtaja niin, että noita esityksiä päästään vielä tulevaisuudessa näkemään. Tähän toiveeseen voin ilokseni vastata, että kyllä me järjestetään! “Stalinin lehmät” ehtii uuteen ensi-iltaan jo keväällä 2021, ja “9 hyvää syytä elää” avaa ensi vuoden syyskuussa rytinällä esityskauden 2021-2022, teatterinjohtaja Iiristiina Varilo sanoo.

”9 hyvää syytä elää” ja ”Stalinin lehmät” ehtivät saada vain kaksi esitystä

Teatterikriitikoilta ja yleisöltä erinomaisen vastaanoton saanutta näytelmää “9 hyvää syytä elää” ehdittiin esittää Joensuun kaupunginteatterissa vain kahdesti, ennen kuin esitystoiminta jouduttiin perumaan maaliskuun puolivälissä. Samoin kävi “Stalinin lehmät”-näytelmälle, jonka uusintaensi-ilta oli 11. maaliskuuta.

“Liisa ihmemaassa”-näytelmän harjoitukset puolestaan ehtivät kevättalvella hyvään vauhtiin, ennen kuin voimaan tulivat kokoontumisrajoitukset, jotka pysäyttivät suurten työryhmien toiminnan. Näytelmä olisi tullut ensi-iltaan 30. huhtikuuta.

Yleisön suosikit palaavat ohjelmistoon

Anna Krogeruksen käsikirjoittama ja Iiristiina Varilon ohjaama “9 hyvää syytä elää” arvioitiin sanomalehti Karjalaisessa “mainioksi kotimaiseksi draamaksi, jossa kaikki palaset ovat kohdallaan”. Sofi Oksasen esikoisromaaniin pohjautuva, Aino Kiven ohjaama “Stalinin lehmät” puolestaan palasi ohjelmistoon yleisön toiveesta. Se oli syyskaudella 2018 kauden suosituin esitys.

“Liisa ihmemaassa” pohjautuu Lewis Carrollin rakastettuihin teoksiin “Liisan seikkailut ihmemaassa” ja “Liisan seikkailut peilimaailmassa”. Koko perheen näytelmän ohjaa Piia Peltola.