Näyttelijä Olli-Kalle Heimon pitkää uraa ja taiteilijaelämää juhlistetaan Joensuun kaupunginteatterissa 13. helmikuuta ensi-iltansa saavalla näytelmällä “Don Ookoo ja Santso Tohkane – komedia ystävyydestä ja sielunmaisemasta”. Olli-Kalle Heimo aloitti Joensuun kaupunginteatterissa 1981 ja jää eläkkeelle tänä vuonna, kun uraa Joensuun kaupunginteatterissa tulee täyteen 40 vuotta.

Näytelmässä nähtävät hahmot ja tarinat ovat sekä tosia että kuvitteellisia. Näyttämöllä nähdään Olli-Kalle Heimon lisäksi näyttelijä Jaakko Tohkanen, vierailija Mikko Tohkanen sekä teatterin äänimestari Pepe Kettunen. Käsikirjoitus on saanut innoituksensa Heimon värikkään elämän vauhdikkaista sattumuksista, Cervantesin Don Quijotesta sekä Heimon, Jaakko Tohkasen, Mikko Tohkasen ja Aleksis Meaneyn tosielämän pitkäaikaisesta ystävyydestä. Musiikintäyteisessä esityksessä kuullaan sekä uusia sävellyksiä että vanhoja tuttuja cover-kappaleita. Kaikki kappaleet ovat sovittaneet Mikko Tohkanen ja Pepe Kettunen.

Näytelmän käsikirjoitus on vierailevan ohjaajan Aleksis Meaneyn ja työryhmän yhteistä kädenjälkeä. Joensuulaislähtöinen freelance-ohjaaja Meaney on tuttu ohjauksistaan lukuisissa teattereissa ympäri Suomen ja myös kansainvälisistä projekteista. Hän ohjasi Joensuun kaupunginteatteriin Metsäjätin vuonna 2015, Koirien Kalevalan 2016 ja Alas taikavirtaa 2018.

“Don Ookoo ja Santso Tohkane” on ensi-illassa pienellä näyttämöllä lauantaina 13. helmikuuta kello 17. Myyntiin on avattu myös lisäesityksiä 24.2. ja 26.2. Esitys on ohjelmistossa 15.5.2021 saakka, ja se on varattavissa myös kiertueelle.

Näytelmän teemat jatkuvat kuvataiteessa teatterin neljännen kerroksen yleisölämpiössä, jossa on esillä Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely “Vaikka läpi harmaan kiven”. Näyttelyssä on esillä joensuulaisen kuvataiteilijan Satu Laanisen taidetta.

Lue lisää näytelmästä.

Lue lisää taidenäyttelystä.

Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Don Ookoo ja Santso Tohkane

Palaa ohjelmistoon yhden esityksen verran 11.9.2021! Maailmankirjallisuuden tunnetuimpiin hahmoihin kuuluva Don Quijote on toiminut innoittajana tälle road tripille, jossa kuljetaan läpi elämänmakuisten sattumusten, polttoaineena pitkäaikainen ystävyys.