Murhamysteeri Hiirenloukku palaa Joensuun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle 9. helmikuuta 2022 alkaen. Agatha Christien jännitysnäytelmän teatterille on ohjannut vierailija Seppo Honkonen, ja ensimmäistä kertaa näytelmä oli ohjelmistossa talvella 2020-2021.

Joni Kuokkanen ensimmäistä kertaa Giles Ralstonin roolissa

Hiirenloukku on perinteinen suljetun tilan jännitysnäytelmä, jossa lumi sulkee joukon toisilleen tuntemattomia ihmisiä Monkswellin kartanoon. Pian alkaa kiihkeä selvitys: onko murhaaja tulossa – vai onko hän jo kartanossa?

Rooleissa nähdään tuttu näyttelijäkattaus Suvi-Maaria Virta, Jaakko Tohkanen, Minna Maaria Virtanen (kuvassa), Markku Maasilta, Regina Launivuo, Petteri Rantatalo ja Olli Haataja sekä nyt ensimmäistä kertaa Giles Ralstonin kenkiin hyppäävä Joni Kuokkanen (kuvassa).

perinteistä epookkia

Hiirenloukku tuo suurelle näyttämölle perinteistä epookkia. Jännitysnäytelmän miljöö, Monkswellin kartano, kuin myös puvustus, kampaukset, meikit ja tarpeisto henkivät autenttista 1950-luvun tyyliä.

Esitys sai ensimmäisellä esityskaudellaan Joensuussa erinomaiset arviot ja paljon kiittävää yleisöpalautetta. Esitys jäi kuitenkin monelta näkemättä tiukkojen koronarajoitusten vuoksi, kun suurelle näyttämölle voitiin ottaa pienimmillään vain 18 katsojaa.

“Murhamysteerien klassikko, Agatha Christien Hiirenloukku, on perinteisessä toteutuksessaan ja perinteikkyydessään ilahduttavaa katsottavaa. Juuri siksi, että teatteri liikkuu ja muuttuu ajassa, tuntuu välillä suorastaan raikkaalta palata johonkin menneeseen hetkeksi. Hiirenloukussa riittää ammennettavaa nostalgiaa kaipaaville sekä tarina- ja henkilövetoisen, perinteisen teatteri-ilmaisun ystäville”, kirjoitti Pasi Huttunen Kulttuuritoimitus.fi:ssä marraskuussa 2020.

joensuun taiteilijaseuran näyttely

Uusintaensi-ilta suurella näyttämöllä keskiviikkona 9.2. kello 18. Joensuun Taiteilijaseuran näyttely Mysteeri, johon kuuluu Tuija Hirvonen-Puhakan teoksia, on nähtävissä toisen kerroksen yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 28.2.-17.4.2022. Esitys on ohjelmistossa 14. toukokuuta saakka.

Katso myös

Hiirenloukku

Palaa ohjelmistoon 2022! Hiirenloukku on rikosnäytelmien klassikko ja taattua Agatha Christietä, joten loppuratkaisu yllättää varmasti. Klassikkonäytelmää on esitetty yhtäjaksoisesti Lontoossa vuodesta 1952, mikä kertoo mysteerin huikeasta vetovoimasta.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!