Joskus unelmat toteutuvat! Olen jo pitkään haaveillut pääseväni Joensuun kaupunginteatterin kulissien taakse, ja nyt olen täällä opintoihini liittyvässä harjoittelussa. Enpä olisi voinut parempaa harjoittelupaikkaa löytää.

Kirjoitan harjoittelun aikana muutaman blogikirjoituksen kokemuksistani, joten voisin aloittaa kertomalla jotain itsestäni. Nimeni on Mira Keskinen ja opiskelen Humanistisessa ammattikorkeakoulussa kulttuurituottajaksi. Teatteri on yksi suurista intohimoistani. Näin ollen toivoisinkin kovasti, että tulevaisuudessa urani liittyisi jollain tavalla teatterimaailmaan, vaikka toki monet muutkin kulttuurin alueet kiinnostavat. Olen myös toista vuotta Joensuun ylioppilasteatterin hallituksessa tuotantovastaavana, ja olen toiminut siellä ollessani tuottajana ja näyttelijänä.

Tuotantoharjoitteluni painopisteenä on Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin yhteistyöproduktio Fahrenheit 451. Toimin kahden teatterin välisenä koordinaattorina sekä autan markkinoinnissa ja viestinnässä. Tämä teos on mahtava tilaisuus molemmille teattereille tavoittaa uutta yleisöä ja kokeilla yhteistyötä. Joensuun ylioppilasteatterilla tämä kaupunginteatterin yhteistyöehdotus otettiin innolla vastaan, ja JoYT:n näyttelijät ja assarit eivät malta odottaa oman osuutensa alkamista!

Ensimmäiset harjoittelupäiväni ovat kuluneet enimmäkseen taloon tutustuessa ja suunnitelmia tehdessä. Haluan saada harjoittelusta mahdollisimman paljon irti ja toivon, että voin myös antaa kaupunginteatterille yhtä paljon takaisin, jotta tästä olisi kaikille hyötyä ja iloa. Olen erittäin innoissani, että pääsen työskentelemään tässä yhteistyöproduktiossa ja saan nähdä läheltä, miten kaksi erilaista teatteria toimii yhdessä.

Kirjoittanut: Mira Keskinen

Katso myös

Fahrenheit 451

Kotimainen kantaesitys! Joensuun kaupunginteatterin Fahrenheit 451 on ajankohtainen näyttämösovitus Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Tilattavissa myös kiertueelle!