Kulttuuri- ja taidetapahtumat vahvistavat osallistujien mielen hyvinvointia ja tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista, rohkaisevat keskustelemaan mielenterveydestä ja sen merkityksestä.

Joensuun kaupunginteatteri on mukana Mieli ry:n järjestämässä Mental Health Art Week (MHAW) eli hyvän mielen kulttuuriviikossa, jota järjestävät sen paikallisyhdistykset yhteistyökumppaneineen eri puolilla Suomea 20.–26.5.2024.

Teatteri ja Joensuussa 50 vuotta toiminut Joensuun seudun mielenterveysseura ry. järjestävät osana teema- ja juhlaviikkoa Kaikki hienot jutut -teatteriesitykset 22.–25.5. ja asiantuntijaluennon Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa.

Kaikki hienot jutut  -esityksessä käsitellään mielen ongelmia lämmöllä ja hetkittäin kevyen humoristisellakin otteella. 7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista elämänarvoisista asioista maailmassa.

Näytelmän on kirjoittanut brittiläinen kirjailija Duncan Macmillan ja irlantilainen stand up -koomikko Jonny Donahoen. Sen on suomentanut Ilja Peltonen ja Mari Lehtonen.

Kaikki hienot jutut -esitykset

Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa, Koskikatu 25. Liput a 12 euroa, esityspäivinä lippu 3 euroa työttömille ja omaishoitajille. 

KE 22.5. klo 17.30 Kaikki hienot jutut  

TO 23.5. klo 13.30 Kaikki hienot jutut  

PE 24.5. klo 17.30 Kaikki hienot jutut 

LA 25.5. klo 14.00 Kaikki hienot jutut

LA 25.5. klo 15.30 Mielenmaisema-keskustelutilaisuus

Lauantaina 25.5. esityksen jälkeen järjestetään Mielenmaisema-keskustelutilaisuus, jonka vetäjinä ovat psykoterapeutti Niina Niemeläinen ja kokemusasiantuntija Janne Pirinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisäksi MHAW-viikolla Joensuun kaupunginteatterissa vierailevat Terapian tarpeessa jälleen -esitykset 24.–25.5. suurella näyttämöllä. 

Teatterilippuja myy Lippu.fi-verkkokauppa, Joensuun kaupungin palvelupiste, Koskikatu 5, p. 013 337 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi sekä teatterin ovilipunmyynti tunnin ajan ennen esityksen alkamista esityspaikoilta.

Lisätietoa:
https://mieli.fi/tapahtuma/mhaw-2024-mental-health-art-week-20-26-5/ 

 

Katso myös

Kaikki hienot jutut

7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista mahtavista jutuista maailmassa. Duncan Macmillanin monologi Kaikki hienot jutut on yhteisöllinen kokemus.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.