Elämänarvoinen tarina

Mitkä asiat tekevät elämästä elämisen arvoista?

7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista mahtavista jutuista maailmassa; on jäätelö, taskulamppuhippa tai se kun naurattaa niin, että maito suihkuaa nenästä.

Tytön ja perheen elämä etenee. Nuoruuden, aikuistumisen, rakkauden ja menetysten käänteissä lista muuttuu, mutta tuo edelleen lohtua ja merkitystä; on sopiminen riidan jälkeen, se kun biisi onnistuu kuvaamaan täydellisesti sitä mitä tunnet, vanhojen kirjojen tuoksu…

Duncan Macmillanin yhdessä Jonny Donahoen kanssa kirjoittama monologi Kaikki hienot jutut on yhteisöllinen kokemus. Se on lempeä, surumielinen, hauska ja tunteita ravisteleva tarina, joka pienin keinoin tavoittaa jotain keskeistä elämästä. Yhtä aikaa hymyillen ja kyynel silmässä. Esityksen muoto on oivallisen erilainen ja esitys pistää pohtimaan, millaisen listan itse saisit aikaiseksi?

”Meidän täytyy pystyä kuvittelemaan että tulevaisuus on parempi kuin menneisyys, jotta me pystytään elämään nykyhetkeä.”

 


Yksityisnäytännöt

KE 29.5.2024 klo 13.30 Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry.

Esityksessä mukana

Rooleissa

ESIINTYJÄ Anna Ojanne

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS Duncan Macmillan Jonny Donahoen kanssa
TYÖRYHMÄ Anna Ojanne ja Iiristiina Varilo
ESITYSOIKEUDET Agency North