Mitkä asiat tekevät elämästä elämisen arvoista?

Joensuun kaupunginteatterin kevään viimeisessä ensi-illassa on näyttelijä Anna Ojanteen ja yleisön yhdessä rakentama elämänarvoinen tarina Kaikki hienot jutut. Sen ensi-ilta on keskiviikkona 3.4.2024 kello 17.30 Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa, osoitteessa Koskikatu 25.

Esityksessä käsitellään mielen ongelmia lämmöllä ja hetkittäin kevyen humoristisellakin otteella. 7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista elämänarvoisista asioista maailmassa: on jäätelö, taskulamppuhippa tai se kun naurattaa niin, että maito suihkuaa nenästä. Tytön varttuessa aikuiseksi lista kasvaa tuhansien elämänmyönteisen hienojen juttujen mittaiseksi.

– Vaikka käsitellään raskasta aihetta, esitys on herkkä, hauska ja surullinen niin kuin elämäkin, näyttelijä Ojanne luonnehtii.

Näytelmän on kirjoittanut brittiläinen kirjailija Duncan Macmillan ja irlantilainen stand up -koomikko Jonny Donahoen. Se on teatterinjohtaja Iiristiina Varilon viimeinen taiteellinen työ Joensuun kaupunginteatterissa.

Kaikki hienot jutut –esitys on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 3.4.–30.5.2024. Esitys on tilattavissa kiertueelle syysnäytäntökaudella 2024.

Kulttuurin ja taiteen vaikutus hyvinvointiin esiin

Joensuun kaupunginteatteri on mukana Mieli ry:n järjestämässä Mental Health Art Week (MHAW) eli hyvän mielen kulttuuriviikossa, jota järjestävät sen paikallisyhdistykset yhteistyökumppaneineen eri puolilla Suomea 20.–26.5.2024.

Kulttuuri- ja taidetapahtumat vahvistavat osallistujien mielen hyvinvointia ja tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista, rohkaisevat keskustelemaan mielenterveydestä ja sen merkityksestä.

Joensuussa 50 vuotta toiminut Joensuun seudun mielenterveysseura ry. ja Joensuun kaupunginteatteri järjestävät osana teema- ja juhlaviikkoa seuraavat Kaikki hienot jutut -esitykset ja oheistapahtumat Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa (Koskikatu 25):

  • ke 22.5. klo 17.30 Kaikki hienot jutut
  • to 23.5. klo 13.30 Kaikki hienot jutut
  • pe 24.5. klo 17.30 Kaikki hienot jutut
  • la 25.5. klo 14.00 Kaikki hienot jutut
  • la 25.5. klo 15.30 Mielenmaisema-tuntinen, vetäjinä ovat psykoterapeutti Niina Hämäläinen ja kokemusasiantuntija Janne Pirinen, vapaa pääsy.

Liput a 12 euroa, esityspäivinä lippu 3 euroa työttömille ja omaishoitajille.

Lisäksi MHAW-viikolla Joensuun kaupunginteatterissa vierailevat Terapian tarpeessa jälleen -esitykset 24.–25.5. suurella näyttämöllä.

Teatterilippuja myy Lippu.fi-verkkokauppa, Joensuun kaupungin palvelupiste, Koskikatu 5, p. 013 337 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi sekä teatterin ovilipunmyynti tunnin ajan ennen esityksen alkamista esityspaikoilta.

Katso myös

Kaikki hienot jutut

7-vuotias tyttö yrittää toiveikkaasti piristää vaikeasti masentunutta äitiään, joka on yrittänyt itsemurhaa. Syntyy lista kaikista mahtavista jutuista maailmassa. Duncan Macmillanin monologi Kaikki hienot jutut on yhteisöllinen kokemus.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.