Kuva: 9 hyvää syytä elää, Miska Photography
Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden 2020 ohjelmisto on nyt julkaistu ja avattu myyntiin.

9 hyvää syytä elää

9 hyvää syytä elää on lämmin ja lempeä kertomus nuoresta Klara Harmaasta ja hänen kanssakulkijoistaan. Se on tarina suorituskeskeisestä yhteiskunnasta ja odotusten ristiaallokossa poukkoilevista ihmisistä. Kirjailija Anna Krogeruksen uusi näytelmä piirtää hänelle ominaiseen tapaan tärkeiden ja ajankohtaisten teemojen ympärille kertomuksen, joka vakavista aiheistaan huolimatta on lohdullinen ja toiveikas. Näytelmän ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo ja lavastuksesta Kaisu Koponen. Rooleissa nähdään muun muassa Minni Gråhn, Jaakko Tohkanen ja Jukka Moskuvaara. Ensi-ilta on 15. helmikuuta suurella näyttämöllä.

Stalinin lehmät

Sofi Oksasen romaaniin perustuva esitys Stalinin lehmät saa uusintaensi-illan 11. maaliskuuta. Romaanin näyttämöversio kantaesitettiin Joensuussa syksyllä 2018. Nyt Aino Kiven dramatisoima ja ohjaama Stalinin lehmät palaa yleisön pyynnöstä pienelle näyttämölle sekä kiertueohjelmistoon. Oksasen voimakas esikoisromaani kuvaa Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa. Se kertoo kolmen naisen elämästä eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista.

Liisa ihmemaassa

Lapset ja lapsenmieliset pääsevät ällistelemään unenomaista ihmemaata, kun Liisa ihmemaassa tulee ensi-iltaan suurella näyttämöllä 30. huhtikuuta. Joensuun kaupunginteatterin dramatisointi tekee kunniaa Lewis Carrollin teoksille ”Liisan seikkailut ihmemaassa” ja ”Liisan seikkailut peilimaassa”. Esityksen dramatisoi ja ohjaa Piia Peltola, joka aloittaa vuoden 2020 alusta ohjaajana Joensuun kaupunginteatterissa. Liisan roolissa nähdään Suvi-Maaria Virta.

Pieni merenneito

Polkuja teatteriin –hankkeessa syntyy musiikkiteatteria nuorilta nuorille. Haaveista, rakkaudesta ja itsensä uhraamisesta kertova Pieni merenneito perustuu Hans Christian Andersenin satuun. Esiintyjinä nähdään nuorten teatteriryhmä sekä muusikko Azra Topcu. Esityksen ohjaa Merja Pennanen. Pieni merenneito on ensi-illassa 8. helmikuuta pienellä näyttämöllä, ja se kuuluu myös teatterin kiertueohjelmistoon.

Vierailuesitykset Lava-ammuntaa VI ja Punainen viiva

Vierailuesityksinä nähdään Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI sekä Red Nose Companyn ja Teatteri Quo Vadisin Punainen Viiva.
Lava-ammuntaa VI on Tapanisen esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Keväällä 2020 Suomea kiertävässä esityksessä Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Lava-ammuntaa VI nähdään Joensuussa 17. maaliskuuta.
Punainen viiva on huumorin ja livemusiikin täyteinen yleisömenestys, jonka on nähnyt jo yli 23 000 katsojaa ympäri Suomen. Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille. Joensuussa esitys nähdään 1. huhtikuuta.

Tutustu koko ohjelmistoon

Tammi-helmikuun vaihteeseen saakka jatkavat teatterin syyskaudella ensi-illassa olleet omat tuotannot Jeppe Niilonpoika ja Korjaamo. Marraskuussa ensi-iltaan tuleva Koko homman pomo jatkaa maaliskuulle asti.
Tutustu ohjelmistoon: https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto