Joensuun kaupunginteatterin syysnäytäntökausi pyörähtää käyntiin perjantaina 11. syyskuuta, kun ensi-iltansa saa “Korot kattoon eli valmennusta ja viettelyksiä”. Musiikkia ja tanssia sisältävä viihteellinen esitys nähdään Suvi-Maaria Virran ja Maria Karhapään esittämänä kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Esitys pureutuu hulvattoman huumorin ja menevän musiikin voimin tämän päivän ilmiöihin aina pikavipeistä pätkätöihin, Facebookiin ja parisuhdekiemuroihin. Marja-Leena (Maria Karhapää) tulee ostamaan Facebook-kirpparimekkoa Evalta (Suvi-Maaria Virta), mutta Evapa päättääkin laittaa kunnolla väriä Marja-Leenan valjuun elämään – myyntihenkinen kun on. Karhapää ja Virta näyttelevät Marja-Leenan ja Evan roolien lisäksi myös kaikki näytelmän muut henkilöt eli kaikkiaan 10 erilaista roolia, mukaan luettuna moninaiset miehet ja suuret rakastajat.

Esityksessä kuullaan musiikkia Antti Tuiskusta Lapin tangoon unohtamatta Kaija Koon Supernaisia.

Näytelmän ohjaa vieraileva ohjaaja Taava Hakala

Näytelmän ohjaa jyväskyläläinen freelancer-ohjaaja Taava Hakala. Hakala on vieraillut Joensuun kaupunginteatterissa ennenkin, sillä hän ohjasi vuonna 2015 Joensuun kaupunginteatteriin koko perheen näytelmän “Me Rosvolat”.

Koreografina toimii Kalle Pulkkinen, joka on usein nähty Joensuun kaupunginteatterissa vierailevana näyttelijänä ja joka toimii tällä hetkellä Joensuun kaupunginteatterissa koreografina. Näytelmän on käsikirjoittanut joensuulaislähtöinen Virpi Haatainen.

Kiertue-esityksiä ainakin Kontiolahdella ja Kiteellä

Ensi-ilta on pienellä näyttämöllä 11.9. kello 18.30. Esitys on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 23.1.2021 saakka. Esitys kuuluu myös teatterin kiertueohjelmistoon syksyllä 2020. Kiertue-esityksiä nähdään ainakin torstaina 12.11. Kontiolahdella Ohto-auditoriossa ja torstaina 26.11. Kiteellä Kiteesalissa.

Esityksen teemoihin liittyvä Joensuun Taiteilijaseura ry:n näyttely ”Herra X” on esillä teatterin neljännen kerroksen yleisölämpiössä 11.9.-25.10.2020 ja 22.12.2020-24.1.2021.

Lisätietoja

Näytelmän esittely verkkosivuilla: https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/korot-kattoon-eli-valmennusta-ja-viettelyksia/

Haastattelupyynnöt: tiedottaja Heini Myller, heini.myller@joensuunteatteri.fi, 0503448140

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Korot kattoon eli valmennusta ja viettelyksiä

Marja-Leena tulee ostamaan Facebook-kirpparimekkoa Evalta. Todella myyntihenkinen Eva laittaakin Marja-Leenan värittömän arjen ihanan sekaisin. Korot kattoon –esitys pureutuu tämän päivän ilmiöihin komiikan keinoin ja musiikillisin maustein.

Käsiohjelmat

Lataa käsiohjelma käyttöösi ilmaiseksi.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.