Uusi joulunäytelmä ensi-illassa 3.11.

Uusi ja ennen näkemätön koko perheen näytelmä “Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa” vie yleisön lämpöisiin ja lumisiin joulutunnelmiin 3. marraskuuta alkaen Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Lämminhenkisessä joulunäytelmässä seikkailevat eläinhahmot Kukko, Rotta ja Millakissa, jotka havahtuvat siihen tosiasiaan, että joulu on jo aivan nurkan takana. Ehtivätkö jouluvalmistelut kuntoon ennen aattoa, kun lahjat ovat vielä hankkimatta ja piparitkin paistamatta?

Uusi joulunäytelmä tuli korvaamaan syksyllä koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi peruuntuneen Viirun ja Pesosen joulu -näytelmän. Näytelmän käsikirjoitus on rakennettu koko esityksen työryhmän voimin. Lavastus ja ohjaus on teatterinjohtaja Iiristiina Varilon käsialaa. Rooleissa nähdään teatterin kokenut näyttelijäkolmikko Maria Karhapää (Millakissa), Anna Ojanne (Rotta) ja Olli-Kalle Heimo (Kukko). Lisäksi tonttujen rooleissa näyttämöllä esiintyvät näyttämömestari Anssi Pennanen ja näyttämömies Juha Kerkkonen.

”Kirjaimellisesti ryhmätaidetta jokaisella osa-alueella”

Teatteri on perustavalta olemukseltaan ryhmätaidetta ja yhteistyötä, ja tämä tuotanto on ollut sitä aivan kirjaimellisesti kaikilla osa-alueilla, Iiristiina Varilo toteaa.

”On aina ihanaa tehdä lapsille esitystä, mutta erityisesti silloin, kun saa tehdä sitä tällaisen porukan kanssa. Hulluna on paiskittu hommia, mutta myös naurettu mahat kippurassa. Uuden näytelmän valmiiksi saattaminen tässä ajassa on vaatinut koko työryhmältä paljon. Yhdessä vuorovedoin edeten se on onnistunut. Vuoroin olen kirjoittanut yötä myöten uusia kohtauksia harjoituksiin seuraavalle päivälle ja vuoroin ovat näyttelijät improvisoineet tekstiä ja tarjonneet uusia huikeita ideoita. Ohjausassistenttina toiminut kuiskaaja-tarpeistonhoitaja Laura Valkonen on kirjannut kaiken ylös ja minä olen sitten siirtänyt ne kohtauksiksi käsikirjoitukseen. Kiitos kaikille työryhmän jäsenille mahtavista ehdotuksista matkan varrella!”

Myös tilausnäytöksiä lapsille

Viiruun ja Pesoseen lipun ostaneet asiakkaat ovat tervetulleita katsomaan uutta joulunäytelmää samoilla lipuilla. Lipun voi myös halutessaan palauttaa joulukuun loppuun mennessä Carelicumin asiakaspalvelussa.

Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa on ensi-illassa 3. marraskuuta kello 17.30. Joulutunnelmaan pääsee näytelmän myötä virittäytymään aina lähes aaton alle saakka, sillä esityksiä on ohjelmistossa 19.12. asti. Näytäntösuunnitelmassa on myös tavallista runsaammin päiväesityksiä. Näytelmää esitetään lisäksi tilausnäytäntöinä päiväkodeille ja kouluille.

Lue lisää näytelmästä.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa

Eräänä talvisena pakkasaamuna, kun ensilumi oli vihdoin yöllä satanut maahan, heräsivät pienet eläinystävämme Kukko, Rotta ja Millakissa aivan yhtä aikaa sekä ehkä myös hieman hätkähtäen tuohon mukavaan mutta myös säikähdyttävään ajatukseen: jouluhan on jo aivan nurkan takana!

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.