Ihmemaassa seikkailee ammattinäyttelijöiden rinnalla lapsiavustajia ja tanssin opiskelijoita

Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden viimeinen ensi-ilta on lauantaina 24. huhtikuuta suurella näyttämöllä, kun koronan vuoksi vuosi sitten peruuntunut Liisa ihmemaassa pääsee viimeinkin aloittamaan ohjelmistossa. Koko perheen näytelmässä on mukana teatterin omien näyttelijöiden lisäksi lapsiavustajia ja tanssijoita.

Dramatisointi Lewis Carrollin romaanien pohjalta

Liisa ihmemaassa on monia kertoja eri versioina nähty klassikko, jonka tuoreessa tulkinnassa ihmemaa löytyy ympäröivästä luonnosta. Tällä kertaa tärkein kysymys ei olekaan ”Kuka minä olen?” vaan ”Mikä ihmemaa tämä paikka oikein on?”. Näytelmän on ohjannut ja dramatisoinut Piia Peltola Lewis Carrollin romaanien ”Alice’s Adventures in Wonderland” ja ”Through the Looking Glass” pohjalta. Tanssikoreografiat ovat Kalle Pulkkisen, lavastussuunnittelu Iris Roudan ja pukusuunnittelu Saara Jolkkosen.

Suvi-Maaria Virta Liisan roolissa

Liisana ihmemaassa seikkailee Suvi-Maaria Virta, kiireisen Kanin roolissa nähdään Olli-Kalle Heimo ja äkäisenä Majesteettina Markku Maasilta. Regina Launivuo, Olli Haataja, Minna Maaria Virtanen, Jaakko Tohkanen ja Petteri Rantatalo näyttelevät kukin useita rooleja Pyövelistä Misse Virnistykseen, Hattumaakariin, Joulukuusipistiäiseen ja Mielettömään Jänikseen.

Mukana lapsiavustajia ja tanssijoita

Ammattinäyttelijöiden rinnalla näyttämöllä esiintyy nuorempaa vierailijakaartia. Lapsirooleissa vuorottelevat joensuulaiset Mikke Eskelinen, Isa Parkkinen ja Sofianna Ruohola. Tanssijoina nähdään Catrin Kaitaro, Jesse Ojajärvi ja Riikka Lyra Riverian Outokummun tanssin koulutusohjelmasta.

Taidenäyttely jatkaa teemaa

Ihmemaan teemoja nähdään myös Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttelyssä teatterin toisen kerroksen yleisölämpiössä. Esillä on joensuulaisen kuvataiteilijan Satu Laanisen taidetta.

Ensi-ilta on 24.4. kello 17 suurella näyttämöllä. Näytelmä jatkaa ohjelmistossa 29.5. saakka.

Lue lisää esityksestä.

Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.