Esitys palaa ohjelmistoon keväällä 2021!

Mitä voi tehdä, jos on tylsää? Mitä voi tehdä, jos patterit on loppu? Maailmaa voi katsoa toisinpäin!

Kun on tarpeeksi tylsää, voi käydä niin, että silmänurkassa vilahtaa Kani, jolla on vaatteet ja erinomaisen kiire. Tai kun ei keksi mitään, voikin käydä niin, että maahan aukeaa kolo, josta putoaa maailman ääriin. Ja niinkin voi käydä, että pääsee krokettiotteluun, jossa mailat ja pallot vaihtavat itsestään paikkaa. Tai hattumaakarin teekutsuille tai tanssimaan hummerin kanssa.

Unenomaisen ällistyttävä ihmemaa on Liisan oman mielen paikka, jossa hän voi kohdata suurimmat kysymykset. Milloin sitä on pieni ja milloin iso? Mikä reitti pitäisi valita? Miksi kaikkia ei voi ymmärtää? Mitä itse ajatella? Missä silloin on, kun on mielikuvituksessaan?

Näitä asioita Liisalle opettavat mitä erilaisimmat hahmot: äkäinen Majesteetti, häilyvä Misse Virnistys, puolueeton Hälläri Välläri, iloinen Joulukuusipistiäinen, vaativa Lammas, kellon orjaksi joutunut teeseurue, joen pohjan koulun oppilaat ja monet muut. Liisa huomaa myös, että ihmemaassa on kauneutta, jonka vain hän voi nähdä.

Ja kun oppii oikein taitavaksi kuvittelijaksi, ei tarvitse enää koskaan pitkästyä!

Lewis Carrollin teokset “Liisan seikkailut ihmemaassa” sekä “Liisan seikkailut peilimaailmassa” on kirjoitettu 1800-luvun lopulla, ja ne ovat kiehtoneet ilmestymisensä jälkeen lukuisia teatterintekijöitä. Joensuun kaupunginteatterin dramatisointi tekee kunniaa teosten luonteelle lapsille suunnatun nonsense-kirjallisuuden ja absurdin kertomuksen edustajina.

Perhelipulla teatteriin

Perhelipulla esitykseen pääsee enintään viisi henkeä. Perhelipun hinta on 54 euroa. Lippuja voi ostaa Carelicumista ja teatterin ovilipunmyynnistä.

Erikoisefektit

Esityksessä käytetään vaaratonta teatterisavua ja vilkkuvia valoja.

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely

Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely “Ihmemaa” on nähtävissä toisen kerroksen yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 24.4.-30.5.2021. Lue lisää näyttelystä.

Rooleissa

Suvi-Maaria Virta – LIISA
Olli-Kalle Heimo – KANI
Markku Maasilta – MAJESTEETTI
Regina Launivuo – mm. TUOMARIS-PYÖVELI
Olli Haataja – mm. MISSE VIRNISTYS
Minna Maaria Virtanen – mm. HATTUMAAKARI
Jaakko Tohkanen – mm. HÄLLÄRI VÄLLÄRI, PUOLUKKAPENSAS, MAKRILLI
Petteri Rantatalo – mm. MIELETÖN JÄNIS
Tanssijat Catrin Kaitaro, Jesse Ojajärvi ja Riikka Lyra (Riverian Outokummun tanssin koulutusohjelma) – mm. PAPUKAIJA, SAMMAKKO-LAKEIJA, FLAMINGO
Lisäksi puhuvia hyönteisiä, monenlaisia valtiaita, pelikorttisotilaita, sammakoita, kaloja, hyvin vanha lammas ja kaislojen tanssi.

Työryhmä

OHJAUS – Piia Peltola
KOREOGRAFIA – Kalle Pulkkinen
LAVASTUSSUUNNITTELU – Iris Routa
PUKUSUUNNITTELU – Saara Jolkkonen
VALOSUUNNITTELU – Asko Heiskanen
ÄÄNISUUNNITTELU – Petri Kettunen
MASKIT JA KAMPAUKSET – Sanna Sahlman
TARPEISTONVALMISTUS – Tuula Hakulinen
JÄRJESTÄJÄ – Juha Kokko
NÄYTTÄMÖMESTARI – Martti Mujunen
KUISKAAJA-TARPEISTONHOITAJA – Laura Valkonen
NÄYTTÄMÖMIEHET – Kari Penttinen
PUKIJAT – Soile Tarvainen ja Sanna Tarvainen
PUVUSTUKSEN TOTEUTUS – Teatterin puvusto
LAVASTUKSEN TOTEUTUS – Teatterin lavastamo