Joensuun kaupunginteatterin kevätohjelmistoon on lisätty teatteria ja kuvataidetta yhdistelevä Maalarikissat-seikkailu, joka esitetään kolmesti pienellä näyttämöllä lauantaina 4.3.2023. Esitystä suositellaan yli 2-vuotiaille. 

Fantasiahenkinen esitys pohjaa Margaret Wise Brownin vuonna 1949 ilmestyneeseen kirjaan The Color Kittens, joka julkaistiin ensi kerran Kirsi Kunnaan suomentamana Tammen kultaiset kirjat -kirjasarjassa vuonna 1969.  

Näyttämöversiossa Maalarikissojen kuvataidetta ja teatteria yhdistävä taianomainen maailma herää henkiin monitaiteellisen työryhmän taikomana. Esityksen työryhmä koostuu Pohjois-Karjalan alueella toimivista taiteilijoista. Ohjaaja Merja Pennanen nähdään myös esiintyjänä yhdessä Sanna Kärkkäisen kanssa. 

Esityksen visuaalisuus syntyy näyttämölle Nikolai Tiitisen tekemien projisoitujen ja liikkuvien animaatioiden kautta, jotka yhdistyvät esiintyjien fyysiseen ja ilottelevaan liikekieleen. Esityksen koreografi on Lindon Shimizu ja skenografi Jonna Kuittinen 

Lumoavat kuvat ja Tiitisen säveltämä musiikki vievät pienet katsojat mukanaan hauskaan seikkailuun, jossa pääsiäismunat tanssivat polkkaa ja tärkein tienviitta on mielikuvitus. 

Musiikkiin, visuaalisuuteen ja fyysiseen teatteriin painottuva esitys sopii monikieliselle yleisölle. 

Liput myynnissä 24.1. kello 9 alkaen Lippu.fi-verkkokaupasta ja Carelicum palveluista. Lippuja voi ostaa myös teatterin ovilipunmyynnistä tunnin ajan ennen esityksen alkua.

Katso myös

Maalarikissat

Maalarikissat -esitys yhdistää teatteri ja kuvataide seikkailullisesti. Visuaalisuuteen ja fyysiseen teatteriin painottuva esitys sopii monikieliselle yleisölle.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Iso paha susi

Iso paha susi -näytelmässä yhdistellään riemastuttavalla tavalla klassikkosatuja, näyttämöllä seikkailee eri saduista tuttuja hahmoja ja totutut juonikuviot kääntyvät päälaelleen.