Joensuun kaupunginteatterin ensi-illat jatkuvat näyttelijä Markku Maasillan henkilötarinan Nahoissaan ensi-illalla lauantaina 18.11.2023 kello 18 pienellä näyttämöllä. Nahoissaan on Maasillan näyttelijänuran välitilinpäätös ja unelmien täyttymys.  

Lähes 50-vuotisella urallaan Maasilta on näytellyt useissa esityksissä ja vielä useammissa rooleissa. Mitä Maasilta on oppinut toisten nahoissa, ja mitkä roolit ovat jääneet haaveiksi? Millaista on olla markkuna Markun nahoissa? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan? Kuinka monta kertaa ihminen voi luoda nahkansa?

– Nahoissaan ihminen tuntee ne valinnat, mitä omassa elämässään tekee, mutta ymmärtääksemme toisiamme, meidän täytyy asettua välillä heidänkin nahkoihinsa. Kun viimein luovumme maallisista nahoistamme, toivottavasti maailma on parempi paikka, kun se oli silloin, kun ensimmäisiin nahkoihimme synnyimme. Siinä on elämälle tarkoitusta, Maasilta filosofisoi.

Nahoissaan on lämminhenkinen, mielikuvituksellinen ja yllätyksellinen yhdenmiehen show, jossa henkilökohtainen kohtaa teatteritaiteen. Esityksessä nähdään tulkintoja Markun unelmarooleista ja kuullaan juttuja hänen uransa ja elämänsä varrelta. 

Esityksen ohjaa kaupunginteatterin näyttelijänäkin tunnettu Heikki Mäkäräinen. Esityskonseptin on luonut ohjaaja Piia Peltola yhdessä Maasillan kanssa. Valosuunnittelun on tehnyt Asko Heiskanen ja äänisuunnittelun Antti Männikkö. Lavastus ja puvustus on syntynyt työryhmän yhteistyönä. Apulaispuvustomestarina on toiminut Soile Tarvainen, tarpeistomestarina Tuula Hakulinen, kuiskaaja-tarpeistonhoitajana Marja-Liisa Turunen, näyttämömestarina Sandra Kinnarinen, järjestäjänä Jussi Heikkilä ja näyttämöhenkilönä Juha Kerkkonen.

Keväällä Nahoissaan-esitykset jatkuvat teatterin evakkonäyttämöllä Carelicumin auditoriossa 18.4.2024 saakka. Esitystä on myös mahdollista tilata kiertueelle keväällä 2024. 

Koe nahoissasi -näyttely teatterilla

Joensuun kaupunginteatterin neljännen kerroksen lämpiöön avataan uusi näyttely Koe nahoissasi, jossa on esillä enolaisen kuvataiteilija Reima Hirvosen kollaasi, puheenvuoro ja kannanotto ihmisen sekä luonnon puolesta 18.11.–30.12.2023.  

Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Näyttelyt järjestetään yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Katso myös

Nahoissaan

Nahoissaan on Markku Maasillan näyttelijänuran välitilinpäätös ja unelmien täyttymys. Se on lämminhenkinen ja yllätyksellinen yhdenmiehen show.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Teatterin taidenäyttelyt 2023–2024

Teatterin taidenäyttelyissä esillä Eve Huttusen, Outi Piiroisen, Pirjo Pirisen ja Reima Hirvosen teoksia. Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.