Kuvataiteilija Marja Hassinen teoksissa Värit tuovat toivoa

Joensuun kaupunginteatterin yleisölämpiössä avataan 27. huhtikuuta Pikku vampyyrin ensi-illan yhteydessä näyttely: “Lentoon, ystäväiseni, lentoon”. Näyttelyssä on esillä kontiolahtelaisen kuvataiteilija (AMK) Marja Hassisen akryylimaalauksia Pikku vampyyri -teoksesta ja näytelmästä. 

– Halusin tehdä kuvia, koska kyse on lastennäytelmästä ja halusin haastaa oman heittäytymiskykyni ja mielikuvitukseni, hän kertoo. 

Hassisen työt ovat syntyneet vapaasti assosioiden kirjailija Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyrin kirjasarjan ensimmäisestä osasta sekä näytelmän käsikirjoituksesta kevään aikana. 

– Tekoprosessin voimakkain kokemus oli se, kun Ukrainan sota järkytti ja lamaannutti aivot kiertämään ahdistavaa kehää. Huomasin maalaavani hautakivistä vaaleanpunaisia. Värit ovat merkinneet tekemisissäni aina toivoa, jota haluan maalausteni kautta tuoda esiin, Hassinen sanoo. 

Teokset Hassinen on maalannut ja nimennyt lapsia ajatellen. Esimerkiksi yksi niistä on nimeltään Anna “Hampaaton” von Schlottersteinin kujerrus ja punerrus, joka vihjaa Annan ihastuksesta Anton-poikaan. Maalaukset ovat värikkäitä ja niissä riittää yksityiskohtia katseltaviksi.  

– Mielenkiintoista ja jännittävää on, kuinka aikuiset ja ennen kaikkea lahjomattomat lapset ottavat työni vastaan, hän pohtii. 

“Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” -näyttely on esillä 27.4.-28.5.2022 toisen kerroksen yleisölämpiössä.
 

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Kuvataidetta yleisölämpiöissä

Teatterin yleisölämpiöissä on mahdollisuus nauttia teatterin lisäksi kuvataiteesta. Tuomme toisen ja neljännen kerroksen yleisölämpiöihin esille vaihtuvan taidenäyttelyn, joka toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!