Joensuun kaupunginteatterin lämpiössä on esillä uusi näyttely ”Pahaa sutta ken pelkäisi?”. Näyttely esittelee kuvataiteilija Petri Halttusen luonto- ja eläinaiheisia akryylimaalauksia.

Halttunen on Kristiinankaupungissa 1964 syntynyt ja nykyään Savitaipaleella asuva taiteen maisteri, kuvataiteilija ja kuvataideopettaja sekä musiikintekijä. Kuvataiteessa hän käyttää nimimerkkiä Valma Art Finland.

– Iso Paha Susi -näytelmä on mielestäni hyvin sopiva teema taidettani ajatellen. Osa näyttelyssä olevista teoksista on jo ollut olemassa ennen tietoa tästä näyttelystä, joten pystyin valikoimaan sellaisia teoksia tuotannostani, jotka käyvät mielestäni hyvin yhteen tämän tarinan kanssa.

– Halusin kuitenkin tehdä myös muutaman maalauksen juuri tätä Iso Paha Susi -näytelmää varten. Rakensin näyttelyn pääteeman eli suden ympärille. Teos ”What is my name?” on myös näyttelyni pääteos.

Halttusen tekniikka on yleensä akryyli- ja öljyvärimaalaus, mutta hän tekee myös piirrustuksia kynällä ja pastelliväreillä. Hän on myös musiikintekijä, jonka musiikki liittyy usein maalausten aiheisiin ja niiden tunnelmiin. Usealla maalauksella onkin oma musiikki ja teksti.

Taiteen aiheet luonnosta ja eläimistä

Kuvataiteilija Petri Halttusen teosten aiheet liittyvät voimakkaasti luontoon ja eläimiin. Hänelle on ominaista mystinen lähestymistapa, teoksista voi löytää erilaisia muotoja sekä liikettä, lämpöä ja viileyttä.

– Myös värien suhteen olen halunnut jakaa teokset pääosin viileään siniseen ja lämpöiseen oranssiin, jotka toimivat myös visuaalisesti vastaväreinä ja toimivat mielestäni hyvin tunnelman luojina. Iso Paha Susi -näytelmässä on viileitä ja jännittäviä hetkiä, mutta myös ystävyyttä ja lämpimiä tunteita ja siksi halusin tuoda ne esiin myös näyttelyn teoksissani.

– Metsä ja luonto sekä eläinten luonne abstraktien taustojen sekä figuratiivisten hahmojen yhteiselossa muodostavat minulle tärkeitä ominaisuuksia ja tarinoita, joita toivon myös katsojan löytävän maalauksistani.

Näyttely on järjestetty yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa. Se on avoinna toisen kerroksen lämpiössä esitystoiminnan aikana 1.6. saakka.

Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Taidenäyttelyt teatterilla – kevät 2023

Joensuun Taiteilijaseuran näyttelyt jatkuvat keväällä. Kuvataiteilijat Sanni-Maaria Puustinen, Juhani Tuomi, Outi Piiroinen ja Petri Halttunen avaavat näytelmien teemoja kuvataiteen keinoin. Tutustu vaihtuviin taidenäyttelyihin teatteriesitysten aikana.

Iso paha susi

Iso paha susi -näytelmässä yhdistellään riemastuttavalla tavalla klassikkosatuja, näyttämöllä seikkailee eri saduista tuttuja hahmoja ja totutut juonikuviot kääntyvät päälaelleen.