Tarina rajoja ylittävästä ystävyydestä

Koko perheen fantasiaseikkailu Pikku vampyyrin ensi-ilta on 27. huhtikuuta kello 17.30 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.   

Ilkikurisen hauska fantasiaseikkailu kertoo vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ystävyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Vampyyripoika Rüdigerin roolissa on Hannes Mikkelsson ja ihmispoika Antonin roolissa Joni Kuokkanen. Muissa rooleissa näyttelevät Minni Gråhn, Maria Karhapää, Markku Maasilta, Anna Ojanne, Eve Pietarinen, Petteri Rantatalo ja Suvi-Maaria Virta. 

– Tarinasta nousee esiin ystävyys ja rajojen ylittäminen. Ulkonäkö ja ulkoiset seikat eivät kerro ihmisistä kaikkea. Tämä näkökulma on näytelmässä vahvasti esillä; ei ole vampyyria hampaisiin katsominen, Joensuun kaupunginteatterin vieraileva ohjaaja Anna-Maria Klintrup sanoo.  

Näytelmän tarina perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin suosittuun lastenkirjasarjaan, jota on käännetty yli 30 kielelle. 

Anton tutustuu uuden vampyyriystävänsä myötä kokonaiseen Von Sclottersteinin vampyyriperheeseen, jonka hurjat mutta kutkuttavan hauskat jäsenet sekoittavat pian Antonin perheenkin elämän. Yöllisissä seikkailuissa lennetään ja väistellään hautausmaan valvojaa Geiermeieria, jonka tavoitteena on vapauttaa Euroopan hautausmaat vampyyreistä.  

– Kun fantasiamaailma ja vampyyrit törmäävät meidän oikeaan maailmaamme, siitä saadaan hyvin komediallisia väärinkäsityksiä ja hauskoja tilanteita, Klintrup jatkaa. 

Visuaalisesti näyttävä kokonaisuus

Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä Pikku vampyyri on visuaalisesti näyttävä.  Ääniä, valoja ja hahmoja on mietitty tarkkaan. Esityksessä on pyritty pitämään jännittävyys ja pelkokerroin lapsille sopivalla tasolla. Näytelmän alaikärajasuositus on kuusi vuotta.  

– Tunnen vastuuta siitä, että tämä on monelle ensimmäinen kerta teatterissa. Sen kokemuksen tulisi olla mahdollisimman hyvä, Klintrup sanoo.  

Näytelmän on suomentanut Leena Viljakainen. Pikku vampyyrin musiikin on säveltänyt Eve Pietarinen ja laulujen sanat on tehnyt Iiristiina Varilo. Lavastussuunnittelusta vastaa Iris Routa ja pukusuunnittelusta Sanna Tarvainen. Valosuunnittelun on tehnyt Asko Heiskanen, äänisuunnittelun Pepe Kettunen ja videosuunnittelun Tuula Hakulinen.

Pikku vampyyrin esityskausi kestää kuukauden ajan 27.4.–28.5.2022.

Katso myös

Pikku vampyyri

Ilkikurisen hauska fantasiaseikkailu kertoo vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ystävyydestä ja mielikuvituksen voimasta.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.