Ilkikurisen hauska fantasiaseikkailu

On lauantai-ilta ja Anton-poika on itsekseen kotona vanhempien mentyä elokuviin ja tanssimaan. Ykskaks lennähtää seuraa etsivä Rüdiger-vampyyri ikkunan raosta Antonin huoneeseen. Tukka voisi herkemmällä nousta pystyyn ja veri paeta päästä, mutta Anton ottaa ensisäikähdyksen jälkeen yllättävän ja myöhäisen vieraan vastaan avoimin mielin, onhan hän kauhukirjojen ja -elokuvien ylin ystävä.

Vampyyreita siis kaiketi onkin olemassa, vaikka äiti ja isä toista väittävät. Anton tutustuu uuden ystävänsä myötä kokonaiseen Von Sclottersteinin vampyyriperheeseen, jonka hurjaakin hurjemmat mutta kutkuttavan hauskat jäsenet – romantiikannälkäinen pikkusisko Anna, äkkipikainen isoveli Lumpi ja hajamielinen isoäiti Sabine – sekoittavat pian Antonin perheenkin elämän. Yöllisissä seikkailuissa lennetään ja väistellään hautausmaan valvojaa Geiermeieria, jonka tavoitteena on vapauttaa Euroopan hautausmaat yksi kerrallaan vampyyreistä – aseinaan valkosipuliletti, vasara ja puutapit.

Tämä humoristinen, kekseliäs, jännittävä ja ilkikurinen fantasiaseikkailu kertoo vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ja ennakkoluulottomasta ystävyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Tule pelottelemaan itseäsi turvallisesti Joensuun kaupunginteatteriin, me pidämme osaltamme huolen hyytävän hauskasta ja vampyyrimaisesta tunnelmasta!

Perustuu Sommer-Bodenburgin kirjasarjaan

Pikku vampyyrin tarina perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin suosittuun lastenkirjasarjaan, jota on käännetty jo yli 30 kielelle. Angela kyseli alakoulun opettajana toimiessaan oppilailtaan, minkälainen tarina innostaisi heitä lukemaan kirjoja ja vastaus oli: “tarinat, jotka ovat hauskoja, läpikotaisin jännittäviä ja pikkuisen pelottavia.” Kirjojen ja näytelmän lisäksi Angelan vampyyritarinoista on tehty myös palkittu tv-sarja ja elokuva.


Muistattehan katsomossa

Laitattehan matkapuhelimet äänettömälle ja ansaittuun lepoon esityksen ajaksi. Muutoin äänen pitäminen katsomossa on suotavaa eli itkeä saa, kun itkettää, nauraa saa, kun naurattaa, hihkua ja taputtaa saa halutessanne.

Näytelmän työryhmä rakastaa reagointeja ja väliaplodejakin! Loppukiitoksissa saa huutaa myös ”bravo” ja nousta seisomaan, mikään ei ole hienompi tapa kiittää näyttämöllä olevia!

Elämyksellistä teatterikokemusta!


Perhelipulla teatteriin

Suosittelemme perhelippua -symboli

Perhelipulla pääset edullisemmin! Perhelipun hinta on 54 euroa ja sillä esitystä pääsee katsomaan enintään viisi henkeä. Lippuja voi ostaa Carelicumista ja teatterin ovilipunmyynnistä.


Joensuun Taiteilijaseuran näyttely

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely ”Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” on vapaasti nähtävissä yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 27.4.-28.5.2022. Lue lisää taidenäyttelystä.

Rooleissa

Anton Bohnsack – Markku Maasilta
Helga Bohnsack – Anna Ojanne
Anton Bohnsack, heidän poikansa – Joni Kuokkanen
Udo Holzapfel – Eve Pietarinen
Hans-Heinrich Geiermeier – Petteri Rantatalo
Sabine von Schlotterstein – Maria Karhapää
Lumpi von Schlotterstein – Suvi-Maaria Virta
Rüdiger von Schlotterstein – Hannes Mikkelsson
Anna von Schlotterstein – Minni Gråhn

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS: Angela Sommer-Bodenburg – Wolf-Dietrich Sprenger
NÄYTELMÄN SUOMENTAJA: Leena Viljakainen
OHJAAJA: Anna-Maria Klintrup, vierailija
LAVASTUSSUUNNITTELU: Iris Routa
PUKUSUUNNITTELU: Sanna Tarvainen
VALOSUUNNITTELU: Asko Heiskanen
ÄÄNISUUNNITTELU: Pepe Kettunen
LAULUJEN SÄVELLYS: Eve Pietarinen
LAULUJEN SANOITUS: Iiristiina Varilo
TARPEISTONVALMISTUS: Tuula Hakulinen
TEATTERIKAMPAAJA-MASKEERAAJA: Sanna Sahlman
JÄRJESTÄJÄ: Juha Kokko
KUISKAAJA-TARPEISTONHOITAJA: Emma Jääskeläinen
NÄYTTÄMÖMESTARI: Anssi Pennanen
NÄYTTÄMÖMIEHET: Jouni Pietarinen ja Juha Kerkkonen
PUKIJAT: Sanna Tarvainen / Ninja Lasanen
PUVUSTUKSEN TOTEUTUS: teatterin puvusto
LAVASTUKSEN TOTEUTUS: Anssi Suutarinen, Juuso Ojanen, Anna Gröhn, Iris Routa
VALOKUVAUS: Miska Korpelainen
ESITYSOIKEUDET: Näytelmäkulma

Arviot ja kommentit

Visuaalisesti näytelmä on hienon synkkä, mutta tunnelma on kaikkea muuta kuin haudanvakava...Pikku vampyyri on täynnä hirveän suloisia hahmoja, jotka viehättävät katsojaa ikään katsomatta. Näyttelijät eläytyvät lapsiksi ja teineiksi antaumuksella.... Vierailevan Anna-Maria Klintrupin ohjaus on sadunomaisessa tahdissaan soljuva. Tunnelmallinen ja lämmin teos tempaa mukaansa.

Karjalainen 29.4.2022/ Miia Hartikainen

Audiovisuaalisesti säkenöivä esitys imaisee kaikenikäiset katsojat mukaansa saman tien, ja jännitys ja lystikkyys kantavat läpi show’n. Tästä ei lastennäytelmä parane!

Karjalan Heili 7.5.2022/ Irene Taipale

Hauska ja hiukan pelottava sekä kiva näytelmä! Suosittelen koko perheelle!

Pitkästä aikaa sekä aikuisia että lapsia viihdyttävä esitys – KIITOS!

Jokainen näyttelijä sopi rooliinsa erittäin hyvin ja roolit pysyivät uskottavina yllä koko näytelmän ajan. Lavastukset olivat hienoja ja äänimaailma sekä valot onnistuivat tunnelman luomisessa erinomaisesti. Viihdyttävä ja mukaansatempaava näytelmä myös vanhemmille katsojille. -Elvi, 2 lk. Lyseon lukio

Oli 6-vuotiaan ensimmäinen kerta teatterissa ja oli niin kivaa, että varmasti tullaan uudestaan!

Teatteriesitys oli kokonaisuutena positiivinen kokemus. Lavasteet ja puvut olivat suorastaan upeita. Näyttelijöissäkään ei ole mitään valittamista. -Veera 2. lk. Lyseon lukio


Katso myös

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Yritykset ja ryhmät

Teatteri on hauskaa yhdessä! Katso edut ja mahdollisuudet ryhmille ja yrityksille.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Kuvataidetta yleisölämpiöissä

Teatterin yleisölämpiöissä on mahdollisuus nauttia teatterin lisäksi kuvataiteesta. Tuomme toisen ja neljännen kerroksen yleisölämpiöihin esille vaihtuvan taidenäyttelyn, joka toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.