Ilkikurisen hauska fantasiaseikkailu

On lauantai-ilta ja Anton-poika on itsekseen kotona vanhempien mentyä elokuviin ja tanssimaan. Ykskaks lennähtää seuraa etsivä Rydiger-vampyyri ikkunan raosta Antonin huoneeseen. Tukka voisi herkemmällä nousta pystyyn ja veri paeta päästä, mutta Anton ottaa ensisäikähdyksen jälkeen yllättävän ja myöhäisen vieraan vastaan avoimin mielin, onhan hän kauhukirjojen ja -elokuvien ylin ystävä.

Vampyyreita siis kaiketi onkin olemassa, vaikka äiti ja isä toista väittävät. Anton tutustuu uuden ystävänsä myötä kokonaiseen Von Sclottersteinin vampyyriperheeseen, jonka hurjaakin hurjemmat mutta kutkuttavan hauskat jäsenet – romantiikannälkäinen pikkusisko Anna, äkkipikainen isoveli Lumpi ja hajamielinen isoäiti Sabine – sekoittavat pian Antonin perheenkin elämän. Yöllisissä seikkailuissa lennetään ja väistellään hautausmaan valvojaa Geiermeieria, jonka tavoitteena on vapauttaa Euroopan hautausmaat yksi kerrallaan vampyyreistä – aseinaan valkosipuliletti, vasara ja puutapit.

Tämä humoristinen, kekseliäs, jännittävä ja ilkikurinen fantasiaseikkailu kertoo vampyyripojan ja ihmispojan erityisestä ja ennakkoluulottomasta ystävyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Tule pelottelemaan itseäsi turvallisesti Joensuun kaupunginteatteriin, me pidämme osaltamme huolen hyytävän hauskasta ja vampyyrimaisesta tunnelmasta!

Perustuu Sommer-Bodenburgin kirjasarjaan

Pikku vampyyrin tarina perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin suosittuun lastenkirjasarjaan, jota on käännetty jo yli 30 kielelle. Angela kyseli alakoulun opettajana toimiessaan oppilailtaan, minkälainen tarina innostaisi heitä lukemaan kirjoja ja vastaus oli: “tarinat, jotka ovat hauskoja, läpikotaisin jännittäviä ja pikkuisen pelottavia.” Kirjojen ja näytelmän lisäksi Angelan vampyyritarinoista on tehty myös palkittu tv-sarja ja elokuva.

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely ”Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” on vapaasti nähtävissä yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana. Lisätietoa tulossa!

Työryhmä

Käsikirjoitus: Angela Sommer-Bodenburg – Wolf-Dietrich Sprenger
Ohjaus: Anna-Maria Klintrup, vierailija
Lavastussuunnittelu: Iris Routa
Pukusuunnittelu: Soile Tarvainen
Musiikki: Eve Pietarinen, vierailija


Katso myös

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Yritykset ja ryhmät

Teatteri on hauskaa yhdessä! Katso edut ja mahdollisuudet ryhmille ja yrityksille.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!