Maa-jossa-sankarit-saavat-elaa_pieni_213x
Joensuun kaupunginteatterissa vierailee syksyllä 2016 Teatteri 2.0:n ja Lahden kaupunginteatterin yhdessä tuottama esitys Maa jossa sankarit saavat elää.
Esitysvierailun kunniaksi Joensuun kaupunginteatteri julistaa Pohjois-Karjalassa asuville 15–25 vuotiaille kirjoituskilpailun, jonka aiheena ovat sankarit ja sankaruus.
Kirjoittaja voi lähestyä aihetta omasta näkökulmastaan ja kirjoittaa proosaa, runon tai vaikka laulun sanat – muoto on vapaa. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja ne voivat olla hauskoja, absurdeja, koskettavia, häiritseviä, provosoivia tai mitä tahansa taivaan alla.
Kilpailuaika on 16.5. – 9.9.2016.
Valmiit tekstit tulee lähettää Joensuun kaupunginteatterille sähköpostilla osoitteeseen teatteri@jns.fi. 9.9.2016 klo 12.00 mennessä. Kirjoita sähköpostisi aihe-kenttään sana Sankarit-kirjoituskilpailu. Voittaja saa palkintona ilmaisen MAA JOSSA SANKARIT SAAVAT ELÄÄ teatteriesityksen itselle ja 59 ystävälleen.
Kilpailun tuomaristoon kuuluvat teatterinjohtaja Iiristiina Varilo, näyttelijä Olli-Kalle Heimo ja kirjailija Esko-Pekka Tiitinen.
Ohjeet – kilpailun säännöt

  1. Kirjoita sankaruudesta tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna teksti.doc-.rtf- tai pdf-muotoon.
  2. Tekstin pituus voi olla maksimissaan 7000 merkkiä.
  3. Lisää tekstin loppuun omat tietosi (nimi, sähköposti, puhelinnumero ja postiosoite sekä mahdollinen oppilaitos/yhteisö, jota edustat) ja ikä (alle 18-vuotiaalta lisäksi huoltajan suostumus kilpailuun osallistumisesta ja sääntöjen hyväksymisestä).
  4. Kilpailuun osallistumalla kirjoittaja luovuttaa Joensuun kaupunginteatterille oikeuden julkaista teksti. Kaiken kilpailuun lähetetyn materiaalin käyttöoikeudet jäävät teatterille ilman erillisiä tekijänoikeuskorvauksia.
  5. Voittaja saa Maa jossa sankarit saavat elää – esityksen ilmaiseksi toimitiloihinsa tai muuhun valitsemaansa tilaan, joka täyttää esityksen tekniset vaatimukset (kts alla*) Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.
  6. Joensuun kaupunginteatteri pidättää oikeuden muutoksiin.

 
Palkinnot

  1. palkinto on ilmainen Maa jossa sankarit saavat elää – esitys voittajan/tilaajan omassa tilassa max. 60 henkilölle 4., 5. tai 6.10.2016.
  2. palkinto on ilmainen Maa jossa sankarit saavat elää – esitys voittajan/tilaajan omassa tilassa max. 60 henkilölle 4., 5. tai 6.10.2016.

Lisätietoja
Teatterinjohtaja Iiristiina Varilo, iiristiina.varilo@jns.fi, 050 464 8245
 
 
Palkintoesitys Maa jossa sankarit saavat elää
Teatteri 2.0:n esityksessä suomalainen nuorimies, Yrjö Kallinen ja katsojat kohtaavat toisensa vuonna 2016 Suomessa. Maailma on epämääräisistä peloista väärällään, kärjistyneet mielipiteet synnyttävät värittynyttä todellisuutta ja kansa somessa vaanii seuraavaa lynkattavaa. Maanpetoksesta kuolemaan tuomittu rauhanaatteen mies istuu sanomalehdistä kasatussa vankilassaan eikä halua olla sankari kenellekään. Vuonna 1918 ammutut teloituslaukaukset repivät mediaan reikiä, niistä avautuu näkökulmia menneeseen, tai nykyisyyteen. Mennyttä ei voi muuttaa, mutta siitä totta vieköön kannattaa ottaa opiksi.
Maa jossa sankarit saavat elää, sopii hyvin esimerkiksi lukioille tai ammatillisille oppilaitoksille filosofian, äidinkielen, historian tai elämänkatsomustaidon opintokokonaisuuteen.
*Esitys vaatii tilaa seuraavasti: 6 m leveyttä ja 6 m syvyyttä, lisätietoja muista tilavaatimuksista ja itse esityksestä https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/maa-jossa-sankarit-saavat-elaa, josta löytyy myös lisätietoja ja valokuvia.