2

Painokelpoiset kuvat voit ladata täältä.

Minä se vasta sankari olen. Minut on tarkoitettu suuria tekoja varten! Sinä ja minä.

Me. Me ollaan valittuja. Toisin kuin ne. Ne on erilaisia. Ne ei oo me.

Suomalainen nuorimies, Yrjö Kallinen ja katsojat kohtaavat toisensa vuonna 2016 Suomessa. Maailma on epämääräisistä peloista väärällään, kärjistyneet mielipiteet synnyttävät värittynyttä todellisuutta ja kansa sosiaalisessa mediassa vaanii seuraavaa lynkattavaa.

Maanpetoksesta kuolemaan tuomittu rauhanaatteen mies istuu esityksessämme sanomalehdistä kasatussa vankilassaan eikä halua olla sankari kenellekään. Vuonna 1918 ammutut teloituslaukaukset repivät mediaan reikiä, niistä avautuu näkökulmia menneeseen, tai nykyisyyteen. Miten sankareita tehdään, miten sellaiseksi tullaan? Kenet me nostamme jalustalle tänään?

Tässä sulavasti filosofisesta pohdinnasta karnevalistiseen revittelyyn liikkuvassa esityksessä unohdetaan menneiden sukupolvien mielipiteiden haamut, unohdetaan luulot ja katsotaan asioita silmästä silmään, hyväksymättä tai hylkäämättä. Kutsumme juuri sinut havahtumaan todellisuuteen ja tekemään niin kuin itse näet parhaaksi, tai parhaaksi mahdolliseksi.

Yrjö Kallinen oli kansansivistäjä, sosialisti ja pasifisti, puhuja ja kirjailija. Vuonna 1918 hänet vangittiin ja tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta, josta hän vapautui yleisessä armahduksessa vuonna 1921. Kallinen tuli tunnetuksi ennen kaikkea rauhanaatteen puolestapuhujana Suomessa, sillanrakentajana erilaisten katsomusten ja ajattelutapojen välillä. Hän toimi Suomen historian ainoana pasifistisena puolustusministerinä 1946-48.

Kiertue-esitykset:
ke 5.10.2016 klo 19 ja to 6.10.2016 klo 10
Hukanhaudan Työttömien tuvalla sekä
to 6.10.2016 klo 18 Outokummun Teatteri Kiisussa

Sankarit- kirjoituskilpailu 15 – 25-vuotiaille. Lue lisää…

Lue kritiikki:
Uusi Lahti – Maa jossa sankarit 9.4.2016