Joensuun kaupunginteatterin vierailuesitykset “Rakkauskirjeitä” 20.5. kello 18 ja “Ihan Seelana” 21.5. kello 14 joudutaan perumaan Seela Sellan terveydellisistä syistä johtuen.  

Sellan vierailuesitykset korvataan Ilmari Saarelaisen tulkitsemilla Parasta ennen -komedialla, joka esitetään 20.5. kello 18 ja 21.5. kello 14 suurella näyttämöllä. Näyttelijä Saarelainen on suomalaisen komiikan ykkösnimiä. Hänet muistetaan erityisesti aikamiespoika Juhanan roolista Tankki täyteen -tv-sarjasta. 

Peruuntuneiden esitysten liput käyvät korvaaviin esityksiin sellaisinaan, tai ne voi palauttaa 13.5. mennessä Carelicumin lipunmyyntiin.  

Joensuun kaupunginteatteri pahoittelee peruutuksesta aiheutunutta vaivaa! 

Tilalle televisiosta tutun Saarelaisen yhden miehen komedia ikääntymisestä 

Parasta ennen sai Suomen kantaesityksensä Tampereen työväen teatterissa vuonna 2010, ja on lukeutunut teatterin suosituimpiin esityksiin 2010-luvulla.   

Superhauskassa yhden miehen komediassa kuullaan ikääntymisestä ihan kaikki:   

“Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta.”  

Illan aikana luvassa on paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä. 

Ohjaaja Riku Suokas on suunnitellut myös lavastuksen ja puvustuksen. Näytelmän on käsikirjoittanut Krister Classon. Se pohjautuu Rickard Fuchsin kirjaan Du ser int’ så gammal ut, jonka on suomentanut André Wickströmin. 

Esityksen kesto on kaksi tuntia, joka sisältää 20 minuutin väliajan. 

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Parasta ennen

Näyttelijä Ilmari Saarelainen on suomalaisen komiikan ykkösnimiä. Hänet muistetaan erityisesti aikamiespoika Juhanan roolista Tankki täyteen -tv-sarjasta. Parasta ennen on superhauska yhden miehen komedia, jossa kuullaan ikääntymisestä ihan kaikki.