Näyttelijä Ilmari Saarelainen on suomalaisen komiikan ykkösnimiä. Hänet muistetaan erityisesti aikamiespoika Juhanan roolista Tankki täyteen -tv-sarjasta.

Parasta ennen sai Suomen kantaesityksensä Tampereen työväen teatterissa 7.10.2010. Se oli Tampereen työväen teatterin suosituimpia esityksiä vuosina 2010–2018. Tällä esityksellä hän on niittänyt lisämainetta lukuisilla vierailukiertueilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Superhauskassa yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. 

“Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta. 

Maku muuttuu myös. Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan, jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää. Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on… elintasoa. Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä!”

Katso Parasta ennen -traileri tästä.

 

Rooleissa

Ilmari Saarelainen

Työryhmä

OHJAUS, LAVASTUS- JA PUKUSUUNNITTELU Riku Suokas
KÄSIKIRJOITUS Krister Classon pohjautuen Rickard Fuchsin kirjaan Du ser int’ så gammal ut
SUOMENNOS André Wickström
TUOTTAJA ATR-Tuotanto Oy


Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!