Valtapelin, juonittelun, rakkauden ja intohimon kyllästämä pukudraama Vaarallisia suhteita saa ensi-iltansa keskiviikkona 22.2.2023 kello 18 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.  

Näytelmän teksti perustuu Choderlos de Laclos’n klassikkoromaaniin Les Liaisons Dangereuses. Kaupunginteatterin näyttämölle draaman ohjaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo.  

– Olen haaveillut Vaarallisten suhteiden ohjaamisesta jo vuosia. Jokaisessa teatterissa, jossa olen tuona aikana työskennellyt, olen katsonut sillä silmällä, että löytyykö kreivi de Valmontia ja markiisitar de Merteuilia. Mistään en löytänyt molempia. Muutama vuosi sitten heräsin huomaamaan, että täällähän on molemmat sekä markiisitar että Valmont. Kun muu näyttelijäkaarti istui vielä loistavasti näytelmän muihin rooleihin, päätös oli valmis, ohjaaja Varilo kertoo. 

 

Kuva: Riikka Hurri

 

Näytelmä sijoittuu 1750-luvun Pariisiin, jolloin aatelisto eli vielä yltäkylläisyydessään joutilaisuuden ja tunnemyrskyjen vuosisataa. Intohimoinen ihmissuhdepiirileikki alkaa, kun petoksen virtuoosi markiisitar de Merteuil suunnittelee kostoa hänet tylysti hyljänneelle rakastajalleen Bastidelle. Kuka tuhoutuu leikissä, kuka selviytyy leikistä hengissä?

Päärooleissa ovat näyttelijät Anna Ojanne (markiisitar de Merteuil), Jaakko Tohkanen (kreivi de Valmont) ja Kirsi Kärnä (rouva de Tourvel). Muissa rooleissa nähdään Minna Maaria Virtanen (rouva de Volanges), Minni Gråhn (Cécile Volanges), Hannes Mikkelsson (herra Danceny), Maria Karhapää (Émilie), Regina Launivuo (rouva de Rosemonde) ja Eve Pietarinen (Valmontin herrasmiespalvelija Azolan).

Puku- ja lavastussuunnitelman esitykseen on tehnyt Kaisu Koponen, koreografina taistelu- ja rakastelukohtauksissa toimii Arvo Jean-Michael Saarinen, valosuunnittelusta vastaa Asko Heiskanen. Näytelmän äänimestari on Antti Männikkö, tarpeistonvalmistaja Tuula Hakulinen ja teatterimaskeeraaja-kampaaja Sanna Sahlman. 

Vaarallisia suhteita on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 20.5.2023 saakka. 

 

Kuva: Riikka Hurri

 

Vaarallisia suhteita -oheistapahtumat  

Teatterinjohtaja-ohjaaja Iiristiina Varilon Taiteilijatapaaminen järjestetään lauantaina 18.3. kello 16.00–16.45 Joensuun kaupungintalon Tornikabinetissa (4 krs.). Variloa haastattelee tapaamisessa ohjaaja Timo Ventola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Joensuun kaupunginteatterilla avataan uusi näyttely “Viettelyksiä”, jossa on esillä Juhani Tuomen öljyvärimaalauksia 21.2.–25.4.2023 toisen kerroksen lämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa. 

Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Vaarallisia suhteita

Vaarallisia suhteita perustuu De Laclos'n klassisen romaanin Les Liaisons Dangereuses näyttämösovitukseen. Se on jäätävän kylmä ja hehkuvan kuuma draama seksistä, vallasta ja manipuloinnista, jonka viileän älyllisyyden alla liekehtii kiihkeä, tuhoava intohimo.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.