DRAAMA seksistä, vallasta ja manipuloinnista

Ranskalainen aatelisto elää yltäkylläisyydessään joutilaisuuden ja tunnemyrskyjen vuosisataa vallankumousta edeltävässä Pariisissa vuonna 1758.

Petoksen virtuoosi markiisitar de Merteuil suunnittelee kostoa hänet tylysti hylänneelle rakastajalleen Bastidelle. Rauhoittaakseen haavoittunutta ylpeyttään ja nöyryyttääkseen Bastidea mahdollisimman raa´asti, Merteuil on valinnut koston välikappaleeksi Bastiden neitsytmorsiamen, viehättävän ja naivin Cécilen.

Koston toimeenpanijaksi Merteuil kuitenkin tarvitsee vielä ystäväänsä, periaatteetonta ja seurapiireissä häpeämättömästi elostelevaa kreivi Valmontia.

Mutta Valmontilla on omat suunnitelmansa. Kreivi on päättänyt kasvattaa kyseenalaista mainettaan ja vietellä onnellisissa naimisissa olevan, siveellisen ja hartaasti uskonnollisen Madame de Tourvelin. Saadakseen Valmontin mukaan omiin suunnitelmiinsa Merteuil joutuu nostamaan panoksiaan: jos Valmont jollakin tavalla onnistuu viettelemään sekä Cecilen että Tourvelin ja pystyy toimittamaan tästä todisteet, Merteuil antautuu Valmontille.

Alkaa jäätävän kylmä ja hehkuvan kuuma seksin, vallan ja manipuloinnin piirileikki, jonka viileän älyllisyyden ja hienostuneisuuden alla liekehtii, kiihkeän tuhoava intohimo…

Kuka tuhoutuu leikissä, kuka selviytyy leikistä hengissä?

Vaarallisia suhteita -elokuvaversio Valheet ja viettelijät on niittänyt palkintoja. Se keräsi muun muassa vuonna 1998 peräti seitsemän Oscar-ehdokkuutta, joista voitti kolme.

 


Taiteilijatapaaminen

Lauantaina 18.3. klo 16.00-16.45 Tornikabinetissa haastateltavana ohjaaja Iiristiina Varilo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Taidetta teatterilla

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely yleisölämpiössä, jonne on vapaa pääsy teatterin esitystoiminnan aikana.

VIETTELYKSIÄ
Juhani Tuomen öljyvärimaalauksia
21.2.–27.4.2023
2. krs lämpiö

Lue lisää taidenäyttelyistä!

Rooleissa

Anna Ojanne
Jaakko Tohkanen
Kirsi Kärnä
Hannes Mikkelsson
Minna Maaria Virtanen
Maria Karhapää
Regina Launivuo
Minni Gråhn
Eveliina Pietarinen

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS Christopher Hampton, Choderlos de Laclos’n romaanin pohjalta
KÄÄNNÖS Rauno Ekholm
OHJAUS Iiristiina Varilo
LAVASTUS- JA PUKUSUUNNITTELU Kaisu Koponen
ESITYSOIKEUDET Agency North Oy


Katso myös

Joensuun teatterin kevätohjelmisto 2023 julkaistu

Joensuun kaupunginteatterin kevätohjelmistossa 2023 pohditaan ihmisyyttä, ihmisenä olemista, ihmisen suhdetta toiseen ihmiseen ja muihin olentoihin. Luvassa on tuhti paketti draamaa. 

Early Bird 2023 -lipputarjous

Kevätohjelmiston julkaisun kunniaksi Early Bird -lipputarjouksena kaksi perushintaista lippua yhden hinnalla kevään 2023 valikoituihin teatteriesityksiin.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!