Kulttuuritoimitus on valinnut vuoden 2023 erinomaiset esittävän taiteen esitykset kulttuuriarviointiensa joukosta.

Joensuun kaupunginteatteri ylsi tänä vuonna 50 erinomaisen joukkoon seuraavilla esityksillä:

Hirvimetsä

”Kulttuuritoimitus: Elli Salon käsikirjoittama ja Piia Peltolan ohjaama kahden roolin näytelmä oli Pasi Huttusen mukaan kuin slapstick-komediaa, josta komedia on riisuttu pois.

”Näytelmässä hirvijahti on ikääntymisen kanssa kipuilevalle isälle itsestäänselvä osa elämää ja vuodenkiertoa. Jahtiin kuuluu mennä, vaikka miehuus vähän karisee kun ei ole siellä aseen kanssa. Pojalle jahtiin lähteminen taas on tapa olla yhdessä isän kanssa. Siihen sekoittuu toisaalta aitoa isänkaipuuta, mutta toisaalta myös velvollisuudentuntoa.”

Lue lisää

Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan

”Kulttuuritoimituksen arvio: Mihail Bulgakovin klassikko nähtiin Joensuussa Aleksis Meaneyn ohjaamana ja Ulla Päivikön koreografioimana.

”Romaanin teemat ja viesti ovat jälleen ajankohtaisia. Se ei silti alleviivaa, väännä rautalangasta eikä suoraan ota kantaa vaan tekstin voimaan löytyy luottoa”, Pasi Huttunen kirjoitti arviossaan.

Lue lisää!

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Hirvimetsä

Isän ja Simon saalistusretki menee metsään. Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja suurten filosofisten kysymysten sokkelossa. Tilaa esitys myös kiertueelle!

Mestari ja Margarita – Saatana Saapuu Moskovaan

Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan on maagisen realismin keinoin kerrottu haave oikeudenmukaisesta maailmasta, mielikuvituksen voimasta ja puheenvuoro sananvapauden puolesta.