Syntynyt 1969 Vantaalla.

Aloitti Joensuun kaupunginteatterissa 2002.

Tärkeimmät koulutuksesi: “Teatterilaboratorio 1997, Teakin pitkä jatkokurssi 1997-1999.”

Tärkeimmät työsi: “Hurjan vaikeaa kysymys. Niin erilaiset työt voivat antaa tai opettaa tai ilahduttaa monin tavoin. Työkaverit, ohjaaja, teksti… Kaikki vaikuttaa. Viimeisimpänä Stalinin lehmät ja Kuusenkaatajaiset. Pienellä näyttämöllä saa niin hienon kontaktin yleisöön!”

Miten sinusta tuli näyttelijä? “Aika pitkään pyristelin vastaan. On sukurasitetta ja olin päättänyt, että näyttelijäksi en rupea. Opiskelin Helsingin yliopistossa sosiologiaa ja viestintää. Sitten annoin teatterille pikkusormen, ja se vei koko käden.”

Mikä teatterissa viehättää sinua? “Teatterin mysteeri. Se, että voi tavoittaa merkitystä, joka ei ole sidottu vain sanaan. Kontakti ihmisten, siis vastanäyttelijöiden ja yleisön kanssa. Saa tutustua valtavan erilaisiin maailmoihin ja on pakko etsiä itsestään uusia puolia. Ja ennen kaikkea onhan tämä valtavan hauskaa!”

Mitä teet vapaa-ajalla? “Tällä hetkellä vapaa-aika menee perheen kanssa touhutessa.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. “Ensimmäinen kerta kiitoksissa ammattiteatterin lavalla tuntui huumaavalta. Lavalla törmäsin myös tulevaan aviomieheeni. Sellaiset kerrat, kun on puskenut itsensä läpi jostakin sellaisesta, josta ajattelee, että tätä en ymmärrä enkä hallitse – ja sitten kokee oivalluksen.”

OP:n omistaja-asiakkaiden edut

OP:n omistaja-asiakas: saat nyt teatteriliput etuhintaan.

Katso edut

Sarjalipulla draamaa

Käy katsomassa haluamanasi ajankohtana Vaarallisia suhteita ja Hirvimetsä!

Sarjalippu maksaa vain 42 euroa (norm. 54 e). Myynnissä 28.2.2023 saakka.

Lue lisää!

Yökylään viettelysten Joensuuhun?

Teatteripaketti190 €/vrk/2hh sisältää hotellimajoituksen, karjalaisen aamiaisen sekä teatteriliput kahdelle hengelle.

Lue lisää!