27.11.-1.12.2018, Joensuu & Outokumpu
—–
 10tytöt
”Sain kerran hissan kokeesta kutosen. Näytin kavereille, etten oo enää se luokan hikari. Hävetti viedä se koe kotiin.”

Kympin tyttö on rooli, jollaiseksi yksilö tulee määritellyksi ja jota yksilö alkaa myös itse toteuttaa. Suomalainen koulutusjärjestelmä suosii tietynlaisia persoonia ja oppijoita. Kympin tyttö oppii pelaamaan korttinsa “oikein” järjestelmässä, mutta samalla päätyy suorituskeskeisyyden kierteeseen. Milloin kympin tytön itselleen asettamat vaatimukset kääntyvät häntä vastaan ja menestyjän kuori alkaa säröillä?

10tytöt on f-ART House kollaboraation debyyttiteos, joka tekee henkilökohtaisen kokemuksen rinnalla näkyväksi, miten kympin tytöistä puhutaan mediassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa. 10tytöt on liikettä, tekstiä ja audiovisuaalisuutta yhdistävä nykytanssiteos sekä kympin tyttöjen kehollinen esiin tuleminen. 10tytöt sai ensi-iltansa kesällä 2017 Niilo Helanderin -säätiön tukemana.

f-ART House on ruumiillisuuteen, liikkeeseen ja yhteiskuntarakenteisiin keskittyvä taiteilijakollaboraatio, joka muodostui vuonna 2017. Tällä hetkellä kollaboraation muodostavat tanssitaiteilijat Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas ja Verna Nordlund sekä valon, äänen ja musiikin maastossa risteilevä Ellen Virman.

Liput 15/10€ (alempi hinta Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät)
Ensi-ilta oli 22.7.2017 Vapaan taiteen tilassa Helsingissä.

Esitysvierailu on osa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottamaa Yksin Sateessa? –nykytanssifestivaalia ja se järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupunginteatterin kanssa.


Kuudettatoista kertaa järjestettävä Yksin Sateessa? -festivaali luo toivotun väriläiskän pimeneviin marraskuun iltoihin. Festivaali esittelee vajaan viikon ajan ajankohtaista ja kansainvälistä nykytanssi-, performanssi- ja improvisaatiotaidetta Joensuussa ja Outokummussa.

Festivaalin ohjelmisto koostuu kansainvälisesti merkittävistä taiteilijapersoonallisuuksista sekä paikallisten tanssitaiteilijoiden tuottamista esityskonsepteista. Festivaalin ohjelmisto kohauttaa yleisöään ennennäkemättömän rohkeilla valinnoilla ja produktioilla, jotka ovat herättäneet paljon kansainvälistäkin huomiota ja kiinnostusta. Ajan hermoilla ja poliittisesti ajankohtaisia teemoja käsittelevät teokset tulevat Australiasta, paikallisten tekijöiden teoksia unohtamatta. Ainutlaatuisen festivaalin päätösteos nähdään teatterin pienellä näyttämöllä.

Lue lisää https://itak.fi/festivaalit/

Järjestäjä: Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Yhteistyössä: Joensuun kaupunginteatteri, Joensuun kaupunki, Taidekeskus Ahjo, Riverian tanssin ja esitystekniikan koulutukset, Outokummun kaupunki, Taiteen edistämiskeskus.