It’s a Match on Mustafa Kamilin käsikirjoittama ja ohjaama humaani ja humoristinen lyhytelokuva Jeesuksesta ja Muhammedista, jotka tulevat turvapaikanhakijoina Suomeen.

Suureksi yllätyksekseen näiden pyhien miesten turvapaikkapäätös on kielteinen. Miten miehet selviävät Suomessa, kun kukaan ei edes tunnu muistavan, keitä he ovat?

”Käsikirjoitus on pyrkimys kuvata Suomea turvapaikanhakijoiden ja kotoutumisen näkökulmasta. Se on myös pyrkimys hauskalla ja ymmärrettävällä tavalla tuoda esiin eroavaisuuksia, joita länsimaisella ja arabikulttuurilla on. Uskomme, että pukemalla asiat tarinaksi voimme tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan sen sijaan, että he jäisivät toisilleen etäisiksi ja pelottaviksi.”

– It’s a Match is a story of Mohammed and Jesus coming to Finland as refugees and both facing the same challenges. The film is based on a real story happened in Finland but the characters are imaginary, says Mustafa Kamil, the screenwriter and director of the film.

It’s a Match -lyhytelokuva nyt katsottavissa

Nauti ensi-illasta verkon välityksellä! It’s a Match -lyhytelokuvan ensiesitys oli 30.4. kello 10. Elokuva oli vapaasti ja maksuttomasti katseltavissa teatterin sivujen kautta 30. toukokuuta asti.

Tekijätapaaminen Facebook-livessä 30.4.

Lyhytelokuvan käsikirjoittaja-ohjaaja Mustafa Kamil oli haastattelussa Facebook-livelähetyksessä torstaina 30.4. kello 10.30-11.00. Haastattelu on tallennettu Polkuja teatteriin -hankkeen Facebook-sivuille. Haastattelun voit katsoa tallenteesta myös jälkikäteen.

Haastattelu tehtiin englanniksi ja tulkattiin suomeksi. Safia haastattelivat yhteisötaiteilijat Merja Pennanen ja Sanna Kärkkäinen.

Osa Polkuja teatteriin -hanketta

Lyhytelokuva on osa Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin –yhteisötaidehanketta. Työryhmä koostuu media-alan opiskelijoista sekä kulttuuri- ja taidealan ammattilaisista. Elokuvan tuotannosta vastaavat yhteisötaiteilijat Sanna Kärkkäinen ja Merja Pennanen.

Lue lisää elokuvan taustoista.

Rooleissa

Mustafa Kamil
Tomi Laurikainen
Aimo Salonen
Michael Böger
Eve Pietarinen
Tommi Tihtarinen
Azra Topcu
Masomeh Nazari
Seppo Timonen
Tatu Vuori
Merja Pennanen
Sanna Kärkkäinen

Työryhmä

Ohjaaja, käsikirjoittaja – Mustafa Kamil
Kuvaaja – Bahia Ayoubi (Riveria)
Valaisija – Riia Tauren (Riveria)
Editoija ja äänisuunnittelija – Ilmari Tiitinen
Tuottaja – Sanna Kärkkäinen
Promokuvat ja graafinen ilme – Jyri Keronen
Making of -kuvat – Lasse Simonen (Riveria)

Esityskuvat

Arviot ja kommentit

"Tässä on niin paljon riemukkaan absurdeja tasoja, että mistä edes aloittaisin?"

Pasi Huttunen / Kulttuuritoimitus 20.5.2020