LIPUT: Lippuvaraukset puh. 040 579 5957 tai rantalanvirta.ry@gmail.com

Enolaisen Louhiteatterin Kiitos kirjeestäsi -näytelmä tekee kierroksen Pohjois-Karjalassa. Kiertue alkoi Liperistä ja päättyy Louhitalon kotinäyttämölle itsenäisyyspäivänä. Kaikkiaan esityksiä on 18 ja kiertuepaikkakuntina edellä mainittujen lisäksi ovat Ilomantsi, Joensuu, Kitee, Kontiolahti, Polvijärvi ja Rääkkylä.

Kiitos kirjeestäsi -esitys kertoo pariskunnan tarinan sodan ajalta. Esityksessä lähetetään ja saadaan, kirjoitetaan ja luetaan kirjeitä. Näyttämöllä ovat rinnakkain kotirintaman kammari ja rintaman korsu. Tunnelmaa luo myös sota-ajan musiikki. Radion ja lehtien välityksellä kuvataan sodan etenemistä.

Kirjeet välittävät rintaman tunnelmia sotilaan näkökulmasta, jopa aivan eturintamalta. Vaimot, äidit sekä tyttäret vastasivat ahkerasti miehilleen sinne jonnekin. Kirjeissä vaihdettiin kuulumisia, saatiin ohjeita tilanhoitoon ja suunniteltiin yhteistä tulevaisuutta  – ”sitten kun tämä kaikki on ohitse”. Kenttäposti oli usein ainoa tapa pitää yhteyttä. Radion uutisista saatiin tietoa sodan kulusta. Radiossa soitetun musiikin ja iskelmien myötä oli mahdollista löytää pakotie arjesta, edes hetkeksi.

Ensi-iltansa ja kantaesityksensä Kiitos kirjeestäsi sai Enon Louhitalolla 7.4.2017.