”Ostetaan alamaisia!”

Kiljusen perhe on kutsuttu vieraaksi teatteriin. Mitä siitä seuraakaan? Huutoa ja hälinää, sen tietää varmaksi! Mökö kaappaa raitiovaunun, Luru vapauttaa eläintarhan eläimet. Perhe löytää aarteen ja laittaa aivan sattumalta toimeen vallankumouksen – ja kuinka ollakaan! Isä Kiljunen kruunataan koko Suomen kuninkaaksi.

Kiljusen herrasväki on runsaasti musiikkia sekä vallankumouksellisia aineksia sisältävä ilottelu kaikenaikaisille!

”Miten saattaa valtakunta tulla koskaan huomatuksi ellei meitä ole lähettyvillä? Pääasia on että hommaa, aina hommaa, näyttää että tekee jotain. Aina ei ole tulosta, mutta hommaaminen on pääasia.”

Kiljusen herrasväestä kertova lastennäytelmä perustuu samannimiseen Jalmari Finnen kirjoittamaan kirjasarjaan. Adolf Jalmari Finne (1874-1938) oli suomalainen kirjailija, suomentaja, teatterinjohtaja sekä suku- ja asutushistorioitsija. 1910- ja 1920-luvulla Finnen kynästä maailmaan putkahtanutta hullunkurista ja kovaäänistä Kiljusen perhekuntaa nähdään yhä teattereiden lavoilla ympäri Suomen. Kiljusten seikkailuja on joskus väitetty liioitelluiksi ja jopa täysin mahdottomiksi – minkä takia ne ehkä edelleen huvittavat kaiken ikäisiä.